«Αλλού τρώμε, αλλού πίνουμε αλλού πάμε και το δίνουμε». – Λογικά αντέδρασε ο Γ. Τσιτιρίδης

Αυτή η παροιμία του σοφού λαού, ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Μουσικού σχολείου και των πολιτιστικών, μουσικών εκδηλώσεων στην Ξάνθης και στα πλαίσια πάντοτε του φεστιβάλ «Πόλις Ονείρου».

Με λίγα λόγια ο δήμος Αβδήρων, παρέχει στέγη, τροφή, χώρους εκπαίδευσης και ότι άλλο υποστηρικτικά χρειάζεται για να συνεχίσει την λειτουργία του το μουσικό σχολείο της Ξάνθης που εδρεύει στην επικράτεια του δήμου, και ενώ ο δήμος  έβαλε χρήματα για να στηρίξει τις εκδηλώσεις του ζητήθηκαν και άλλα από τους διοργανωτές.

Βέβαια ενώ ο δήμος Αβδήρων ηθικά και υλικά ήταν εντάξει απέναντι στην πολύ καλή προσπάθεια, στην ουσία απαξιώθηκε. Ο λόγος είναι ότι  όπως κάθε χρόνο προγραμματιζόταν στην Γεννησέα μία μουσική εκδήλωση μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα, φέτος αυτή δεν έγινε.

Και όχι μόνο δεν έγινε αλλά ζήτησαν περισσότερα χρήματα από τον δήμο Αβδήρων. Λογικό ήταν ο δήμαρχος Γ. Τσιτιρίδης να αντιδράσει και να δεχθεί την συγνώμη του διευθυντού κ. Βαρδικεδόγλου για αυτή την παράληψη.

Αναφορικά για την εκδήλωση και τα δυσμενή σχόλια που ακούστηκαν, ο Γ. Τσιτιρίδης ανέφερε. «Εγώ κάθισα μέχρι τέλους της εκδήλωσης και την τίμησα και απλά εξέφρασα την πικρία μου».

Με λίγα λόγια όπως μας είπε ο δήμαρχος, δεν είναι δυνατόν ο δήμος Αβδήρων να φιλοξενεί το μουσικό σχολείο στην επικράτειά του, να τρέχει για ότι χρειαστεί και να στηρίζεται από τον δήμο Ξάνθης και δεν οργανώθηκε ούτε μία εκδήλωση στην έδρα του δήμου του.

Και η «παρεξήγηση» ξεκίνησε από την απαίτηση των συν διοργανωτών ο δήμος Αβδήρων να βάλλει περισσότερα χρήματα στην στήριξη των εκδηλώσεων και μοιραία και λογικά ο δήμαρχος Γ. Τσιτιρίδης ανέφερε αυτό που ανέφερα άσχετα αν μετά κάποια φιλικά μέσα του Μ. Τσέπελη έκαναν την τρίχα τριχιά.

Τέλος όπως μας πληροφόρησε ο δήμαρχος Γ. Τσιτιρίδης ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου της Ξάνθης ζήτησε συγνώμη από τον δήμαρχο σημειώνοντας ότι είναι παράληψη και δεσμεύθηκε για του χρόνου ότι θα μπει στον σχεδιασμό και η Γεννησέα.