Τελικά ποιος είναι «λέρα»

Αυτός που τα «δίνει» ή αυτός που τα «παίρνει»;

 

ΜΕΓΑ ΗΘΙΚΟ ΔΗΛΕΙΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο ηθικό θέμα ξέσπασε στην κοινωνία της Ξάνθης μετά και την τελευταία απευθείας ανάθεση ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ από την Δημοτική Αρχή σε φιλικό μέσον ενημέρωσης για να προβάλλει μία πολιτιστική εκδήλωση, κάτι που σχεδόν όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο πλαίσιο της δουλειάς τους, προβάλλουν αρκούντως τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και χωρίς καμία αμοιβή.

Σαφώς και η ενέργεια του δήμου Ξάνθης να ευνοήσει κατάφορα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης είναι σκανδαλώδης και ανήθικη.

Με δεδομένο ότι οι απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης αφορούν χρήματα των δημοτών, ίσως κάποια στιγμή, οι εισαγγελικές αρχές, θα πρέπει αυτεπάγγελτα να κινηθούν.

Παράλληλα το ηθικό μέρος της υπόθεσης καθώς και το ερώτημα αποτυπώνεται αμείλικτο.

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;

Αυτός, (δηλαδή ο Δήμος), που τα δίνει σε συγκεκριμένα ΜΜΕ προφανώς για να λιβανίζουν καθημερινά τις κεφαλές του ή αυτός που τα «παίρνει»;

Αυτός ή αυτοί που τα «παίρνει» ή τα παίρνουν,  παρόλη την κατακραυγή της κοινωνίας, κάνουν την δουλειά τους. Την έχουν κοστολογήσει και απαιτούν από την δημοτική αρχή, ανεξάρτητα της ηθικότητας ή της ανηθικότητας του όλου θέματος, να πληρωθούν.

Η Δημοτική Αρχή όμως, πόσο νόμιμα, ηθικά και δίκαια λειτουργεί;

Ας το κρίνουν οι Ξανθιώτες, με δεδομένο ότι οι δικαστικές  αρχές του τόπου πιθανών να ασχολούνται με σοβαρότερα θέματα, μακριά από αυτά που απασχολούν την κοινωνία και την καθημερινότητα της.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ