Πότε θα ενισχυθεί το Σώμα των Συνοριακών φυλάκων;

Ρωτά η Ελληνική Λύση την ηγεσία του Σώματος με δεδομένο ότι αυτή, (η ηγεσία) δεσμεύθηκε ότι θα ενισχύσει την Συνοριοφυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλα όσα αναφέρει ο κ. Μηταράκης για μείωση των λαθρομεταναστετυτών ροών από τον Έβρο, αυτή δυστυχώς αυξάνεται όλο και περισσότερο.

Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται άμεσες ενέργειες ενίσχυσης του Σώματος με δεδομένο ότι εκτελεί ένα σοβαρότατο έργο προστασίας της Χώρας μας από εξωτερικούς εχθρούς.

Ποιο συγκεκριμένα αναφέρει η Ελληνική Λύση.

Προσφάτως σε καθορισμένη συνάντηση εκπροσώπων των Σωματείων Συνοριακών Φυλάκων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή με τον νέο επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, οι συνοριοφύλακες γνωστοποίησαν ότι αιτούνται την υλοποίηση της υπουργικής δέσμευσης της τελευταίας διετίας για πρόσληψη τουλάχιστον 100 συνοριακών φυλάκων μόνο για τη Ροδόπη. Χαρακτηριστικά δηλώνουν ότι «…ζητήσαμε άμεσα την ενίσχυση με νέο εξειδικευμένο προσωπικό συνοριακών φυλάκων σε Έβρο, Κομοτηνή και Καβάλα, με βάση τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου μας, αλλά κυρίως για την ιδιαίτερη αναγκαιότητα ενίσχυσης των Υπηρεσιών μας που έχουν πραγματικό πρόβλημα».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 Προτίθεστε όπως δια των ενδεδειγμένων ενεργειών κινήσετε τις διαδικασίες πρόσληψης νέων συνοριοφυλάκων προς ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος στελεχιακού δυναμικού συνοριοφυλάκων στις αναφερόμενες Περιφέρειες;