“Τέμπη” του Νέστου.

Οι Ξανθιώτες στηρίζουν την τοπική οικονομία οι θεσμοί;

Αποδείχθηκε περίτρανα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο του Πάσχα και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ότι οι Ξανθιώτες στηρίζουν τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Γαλάνης και ποιο συγκεκριμένα  το καφέ – ταβέρνα Μαίανδρος, την Καντίνα Γαλάνη Νέστος και φυσικά την προσπάθεια της Riverlant.

Τρείς επιχειρήσεις που κατάφεραν και εξυπηρέτησαν τους εκατοντάδες επισκέπτες, οικογένειες με μικρά παιδιά, επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδος αλλά και από ξένες χώρες.

Φτάνει αυτό;

Όχι. Τα Τέμπη του Νέστου πρέπει να είναι κάθε μέρα γεμάτα κόσμο. Ο μεγάλος αριθμός των συμπολιτών μας που επισκέφθηκε την περιοχή δείχνει ότι είναι διατεθειμένος να διαθέσει τα όποια χρήματα του για να περάσει όμορφα δίπλα στην φύση και την απαράμιλλη ομορφιά της.

Άρα οι επιχειρήσεις και οι Ξανθιώτες έχουν, οι μεν πρώτοι, την διάθεση να εξυπηρετήσουν τον κόσμο και οι δε δεύτεροι να επισκεφθούν τον χώρο και εδώ πλέον μπαίνει στην ροή της συζήτησης που υφίσταται χρόνια τώρα.

Είναι ικανοποιητική η συνεισφορά και  ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοιήκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού;

Η απάντηση λέει ότι πρέπει να νοιαστούν λίγο παραπάνω.

Το τοπικό συμβούλιο της περιοχής θα πρέπει να είναι «επί ποδός» και να μην αφήνει σε «χλωρό κλαρί» τον δήμαρχο Θ. Μίχογλου, τον αντιπεριφερειάρχη της Ξάνθης Κ. Κουρτίδη και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού.

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι υπάρχουσες υποδομές φαίνεται να καλύπτουν την μικρή επισκεψιμότητα όμως τα δύο Σαββατοκύριακα, αυτό του Πάσχα και του 3ημέρου της Πρωτομαγιάς, θύμισαν τις παλιές καλές εποχές που ο κόσμος συνέρρεε κατά εκατοντάδες.

Καθαριότητα, φωτισμός, παγκάκια, ασφάλεια σε περίπτωση πλημύρας, δια πλάτυνση δρόμου, όπου αποδείχθηκε πολύ στενός για να φιλοξενήσει τα εκατοντάδες αυτοκίνητα. Επίσης ο χώρος που θα παρκάρουν τα λεωφορεία των επισκεπτών.

Τέλος θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι επαγγελματίες της περιοχής με την ευγένεια τους, με τις λογικές τιμές και τις άριστες υπηρεσίες τους, κατάφεραν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. μήπως είναι καιρός πλέον και η τοπική αυτοδιοίκηση να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των επιχειρήσεων όπου με «ίδια μέσα», προσπαθούν  προβληθούν και να προσελκύσουν τον κόσμο;

Μήπως λίγη καλύτερη προβολή της περιοχής;

Εκείνα τα τραινάκια του δήμου της Ξάνθης που κάηκαν μέρα μεσημέρι «κάτω από την μύτη»  των υπευθύνων και ουδείς νοιάστηκε, μήπως μπορούν να επισκευαστούν για να μεταφέρουν τον κόσμο της Ξάνθης;

Έστω να δρομολογηθεί κάτι άλλο;

Ο κόσμος της Ξάνθης αγαπά τα στενά του Νέστου και την περιοχή της Γαλάνης μένει στην τοπική ηγεσία να νοιαστεί λίγο παραπάνω .

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ