Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ;

Μήπως είναι καιρός το Νοσοκομείο της Ξάνθης και οι φορείς υγείας να προετοιμασθούν για τον επόμενο χειμώνα;

Εδώ και δύο χρόνια που η κοινωνία της Ξάνθης βάλλεται στην κυριολεξία από τον κορονοϊό, οι φορείς υγείας, η τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως το νοσοκομείο της Ξάνθης απέδειξαν ότι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων εκ του αποτελέσματος.

Και σαν κακό αποτέλεσμα θεωρείται η κλειστεί ΜΕΘ, η ταλαιπωρία των Ξανθιωτών σε πήγαινε και έλα στα νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.

Τα κλειστά χειρουργεία του νοσοκομείου της Ξάνθης, η ψυχολογική κλινική η οποία λειτουργεί δεν λειτουργεί, οι ανενεργές κρίσιμες ειδικότητες και πάει λέγοντας.

Αιτία του κακού η έλλειψη προσωπικού. Επιστημονικού και βοηθητικού και η ασχολία της Διοίκησης του νοσοκομείου της Ξάνθης με αλλότρια πράγματα όπως η μετατροπή του κλειστού γυμναστηρίου Φ. Αμοιρίδης σε νοσοκομείο εκστρατείας, η τοποθέτηση γεννήτριας οξυγόνου δώρο του DEP και η συχνές φωτογραφίσεις και δημόσιες σχέσεις άνευ ουσίας.

Το θέμα του κορονοιού παρουσιάζει μία ύφεση και η πολιτική ελίτ των Αθηνών βλέπει μία ευκαιρία λόγω πιθανών έκτακτων εθνικών εκλογών με την άρση των απαγορευτικών μέτρων λόγω της πανδημίας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί προς πολιτικό όφελος.

Παράλληλα όμως οι επιστήμονες λένε πώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα από Σεπτέμβριο μπορεί οι μεταλλάξεις του κορωνοιού να μας επισκεφθούν εκ νέου και η Χώρα για Τρίτη χρονιά θα μπει στην διαδικασία των lock down και των απαγορεύσεων με ότι αυτό σημαίνει για την δημόσια υγεία, την οικονομία και την ψυχολογική κατάπτωση των πολιτών και εδώ είναι το λεπτό σημείο της όλης υπόθεσης και αφορά πλέον όλους τους φορείς με μπροστάρη το νοσοκομείο της Ξάνθης η συνεννόηση και η λήψη από κοινού αποφάσεων για την καλύτερη αντιμετώπιση του πιθανού νέου κύματος της έξαρσης της πανδημίας από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Το ερώτημα είναι μπορεί η διοίκηση του νοσοκομείου της Ξάνθης να ολιγωρήσει για Τρίτη χρονιά;

Μπορούν οι φορείς της υγείας στον Νομό Ξάνθης να μην προετοιμαστούν έχοντας την γνώση των δύο προηγουμένων ετών;

Η πολιτική και θεσμική ελίτ του Νομού Ξάνθης έχει το δικαίωμα να αφήσει την κοινωνία απροστάτευτη;

Άραγε είναι γνωστή η παροιμία που λέει ότι των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν;

ΓΚΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

info@xanthitimes.gr