Ασυνείδητοι βεβήλωσαν το εκκλησάκι στο «Μονοπάτι της Ζωής»-

ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ;

Τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει αυτό το ζοφερό κλίμα;

Μας λείπει η παιδεία έτσι «αόριστα»;
Φταίνε οι γονείς;
Οι δάσκαλοι;
Η κοινωνία;
Η μιζέρια;
Η έλλειψη στόχων;
Λείπουν οι «μπροστάρηδες»;
Και αυτούς που έχουμε;

Με αφορμή το συμβάν στο εκκλησάκι του «Μονοπατιού της Ζωής» όπου κάποιοι ανεγκέφαλοι, αφού πήραν την «δόση» τους και επιδόθηκαν σε ακολασίες, μιας και ο τόπος είναι γεμάτος με προφυλακτικά, μπήκαν στο εκκλησάκι και βεβήλωσαν τις εικόνες.

Άραγε φταίει το γεγονός ότι κανένας δεν φρόντισε για την φύλαξη μιας προσπάθειας κάποιων εθελοντών που απλά αγαπούσαν τον τόπο τους και έφτιαξαν αυτό το στολίδι;
Άραγε φταίει το γεγονός ότι ούτε από το σπίτι τους αλλά, ούτε και από το σχολείο, αυτοί οι «νέοι» έμαθαν να σέβονται κάτι όμορφο που αναδεικνύει το πνεύμα του Θεού, που είναι «φυτεμένο» στον άνθρωπο;

Σίγουρα σε αυτό το άρθρο δεν θα ψάξουμε να βρούμε την αιτία που σπρώχνει κάποιους ανθρώπους να προκαλούν καταστροφές και όλους τους υπόλοιπους να το αποδέχονται περίπου φυσιολογικό θέαμα τον βανδαλισμό θείων και μνημείων.

Σε αυτό το άρθρο δεν θα αναφερθούμε στην αγωγή που δέχθηκαν αυτοί που κατέστρεψαν και βεβήλωσαν τις εικόνες στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο «Μονοπάτι της Ζωής», αλλά σε αυτούς που τηρούν και εφαρμόζουν τους νόμους.

Σε αυτούς που είναι υποχρεωμένοι να προστατεύουν τα πνευματικά περιουσιακά στοιχεία των πολιτών.
Αυτών που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πληρώνουν για να αποτυπωθεί αυτή η πνευματική περιουσία πάνω στην πέτρα, στο ξύλο, στον μουσαμά και οποιοδήποτε υλικό προσφέρεται για γίνει εικόνα, γλυπτό, χάραγμα το πνεύμα του Θεού που μεταλαμπαδεύτηκε στον άνθρωπο ανεξάρτητα σε ποια θρησκεία ανήκει.

Σίγουρα το εκκλησάκι στο «Μονοπάτι της Ζωής» είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και καλούνται αυτοί που έχουν την ευθύνη να κάνουν εκείνες τις ενέργειες για να αποδωθεί η δικαιοσύνη που όπως δείχνουν τα πράγματα μέρα με την μέρα απογυμνώνει την Θράκη και την αφήνει στο έλεος της λογικής πού λέει πώς οτιδήποτε καλό καταστρέφεται είναι περίπου ξεχωριστό και ξεκινάμε από τον θεματοφύλακα της πόλης που είναι ο δήμαρχος και τους εκτελεστές των νόμων που είναι η αστυνομία.

Δέν γνωρίζουμε αν η αστυνομία έκανε κάποιες έρευνες και βρήκε τους ενόχους οι οποίοι και θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη αλλά σίγουρα δεν ακούσαμε από τον δήμαρχο της πόλης να καταδικάζει αυτην την ασχήμια.
Γιατί άραγε;