Αμερική και Ρωσία πολιορκούν την Ευρώπη και πάλι αιτία του τρίτου άτυπου παγκόσμιου πολέμου η Γερμανία

 

Έχουμε ξαναγράψει ότι η Ουκρανία είναι η παράπλευρη απώλεια για να πετύχει η πολιορκία των Αμερικάνων και της Ρωσίας στην Ευρώπη.

Όσο και αν δεν θέλει να το δει κανείς, ο πόλεμος της Ουκρανίας, είναι ένα παιγνίδι ελέγχου της Ευρώπης και η χώρα βρέθηκε σε διασταυρούμενα πυρά. Αυτά της Αμερικής και της Ρωσίας.

Στόχος δεν είναι και δεν ήταν ποτέ η Ουκρανία αλλά ο οικονομικός έλεγχος της Ευρώπης.

Δυστυχώς η Ευρώπη άγετε και φέρεται, ανήμπορη να προστατεύσει τα συμφέροντά της και να στηρίξει τις πολιτικές τους.

Όταν σε ένα κοπάδι υπάρχουν πολλοί τσομπάνοι, διαλύεται το κοπάδι, λέει ο θυμόσοφος λαός.

Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα που όλα ήταν σχετικά ήρεμα, η Ευρώπη μέσα από την δαιδαλώδη γραφειοκρατία της, κράτησε κάπως την οικονομική ισορροπία προς όφελος της Γερμανίας. Τι γίνεται όμως όταν οικονομικά συμφέροντα που δεν μπορεί η ίδια να ελέγξει, προσπαθούν να εγκατασταθούν στην καρδιά της;

Τελικά πιά είναι η καρδιά της Ευρώπης;

Υπάρχει ή απλά είναι ένας μύθος;

Η Ουκρανία και οι υπόλοιποι πολίτες της Ευρώπης πληρώνουν για το λάθος της Γερμανίας η οποία έστησε όλο το οικοδόμημα της Ενωμένης Ευρώπης, σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα;

Ακριβώς, άρα η καρδιά της οικονομίας, δεν είναι η Ενωμένη Ευρώπη αλλά η Φρανκφούρτη.

Αποδείχθηκε αδύναμη η Γερμανία να προστατεύσει τα συμφέροντα της Ευρώπης;

Ναι.

Όπως και στους δύο προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους, η Γερμανία πήρε στο λαιμό της τους λαούς της Ευρώπης προσπαθώντας να εδραιώσει την οικονομική της κυριαρχίας με την χρήση βίας, έτσι και σήμερα, προσπάθησε για μία ακόμη φορά να το πετύχει μέσω της ελεγχόμενης από την ίδια οικονομία της Ευρώπης.

Μοιραία άφησε «κερκόπορτες» όπως την οικονομία της Αγγλίας, της Γαλίας, της Ισπανίας και τις Ιταλίας οι οποίες χώρες προσπάθησαν να βρουν διέξοδο συμμαχώντας οικονομικά με την Αμερική και την Κίνα οι οποίες χώρες ήθελαν πρόσβαση στην αγορά της «Ενωμένης» Ευρώπης.

Η Κίνα μπορεί να μην κατάφερε να μπει άμεσα στην αγορά της Ευρώπης, εξασφάλισε όμως φθηνή καύσιμη ύλη με την σύμπραξη της μετά τον πόλεμο με την Ρωσία.

Δυστυχώς η Γερμανία δεν ήθελε και δεν μπόρεσε να οργανώσει μία συνομοσπονδία με κοινή Εξωτερική και Οικονομική πολιτική και αυτό πληρώνουν οι λαοί της Ευρώπης με τον πόλεμο της Ουκρανίας από την μία και το μεγάλο οικονομικό εμβολισμό της Αμερικής από την άλλη, με θύματα τους λαούς της Ευρώπης, αφού πλέον το Αμερικάνικο υγροποιημένο αέριο είναι πολύ ακριβότερο από το Ρωσικό και το οποίο εκτιμάτε ότι θα αλλάξει πορεία και θα στραφεί στην Κίνα, εξασφαλίζοντας έτσι την πολυπόθητη ακόμη πιο φθηνή παραγωγή για την χώρα της Ανατολής.

Όπως στους δύο παγκόσμιους πολέμους η Αμερική και η Ρωσία ομονοούσες, προσπάθησαν να απαλλάξουν την Ευρώπη από τον έλεγχο της Γερμανίας, κάτι παρόμοιο σε εισαγωγικά γίνεται και τώρα.

Παράπλευρές απώλειες οι υπόλοιποι αδύναμοι λαοί της Ευρώπης όπως και η Ελλάδα.

Άρα εν κατακλείδι, αυτή την στιγμή, είναι σε εξέλιξη η πολιορκία της Ευρώπης από την Δύση και την Ανατολή.

Δυστυχώς στην Ευρώπη δεν υπάρχουν φωτισμένοι ηγέτες για να μπορούν να αντισταθούν στην πολιορκία των δύο υπερδυνάμεων που δυστυχώς ξαναμοιράζονται την Ευρώπη όπως με την λήξη του δευτέρου παγκόσμιου πολέμου που είχαν ηθικό αυτουργό την Γερμανία, όπως, ίσως και σήμερα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ