Οι «πρόσφυγες» που μπαίνουν παράνομα στην Χώρα κουβαλάνε και τα όπλα τους

 

ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΑΥΤΙ

 

Σύμφωνα με ερώτηση της Ελληνικής Λύσης προς το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη, οι λαθρομετανάστες, εκτός από τους εαυτούς τους, κουβαλάνε ναρκωτικά και όπλα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση 4  Σύριοι και ένας Αλγερινός που συνελήφθησαν στον Έβρο, είχαν μαζί τους 10 Τουρκικά πιστόλια, φυσίγγια και ο διακινητής τους  απέφυγε την σύλληψη.

 Ποιο συγκεκριμένα ρώτησε ο κ. Βελλόπουλος τον Υπουργό

  1. Προτίθεστε να μας ενημερώσετε τι είδους οπλισμός εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε, από τα μέσα του 2019 έως τώρα, στον Έβρο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου κατά την προσπάθεια παράνομης εισόδου στη χώρα μας παράτυπων «μεταναστών»;
  2. Ποιες ποινές επιβλήθηκαν στους συλληφθέντες, στων οποίων την κατοχή εντοπίστηκε οπλισμός;

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

…Τέλος, σε ό,τι αφορά στη διαλαμβανόμενη στην εν θέματι Ερώτηση περίπτωση σύλληψης -5- αλλοδαπών, την 04-03-2022, στην περιοχή του Σουφλίου, επισημαίνεται ότι αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο σχημάτισε σχετική δικογραφία και προέβη στις απαραίτητες δικονομικές και υπηρεσιακές ενέργειες. Διευκρινίζεται δε ότι, σε συνέχεια των ανωτέρω, -4- εκ των εν λόγω συλληφθέντων παρελήφθησαν από την αρμόδια αστυνομική Υπηρεσία για τον σχηματισμό δικογραφίας περί εισόδου στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις και για την περαιτέρω διαχείρισή τους, κατά τα οριζόμενα στην υφιστάμενη νομοθεσία.

Με λίγα λόγια και αν καταλάβαμε σωστά οι 4 «εισαγωγείς» όπλων στην Ελλάδα θα … δικαστούν γιατί μπήκαν παράνομα στην Χώρα.

Τώρα που τα πήγαιναν τα όπλα και γιατί, μάλλον δεν απασχόλησε τον Υπουργό.