ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ – ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

Ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας «θα βρει το δρόμο του» μόλις ξεκαθαριστούν και μοιραστούν τα συμφέροντα των εμπλεκομένων μεγάλων δυνάμεων και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ουκρανία είναι το παράπλευρο θύμα όλης της ιστορίας.

Αυτό το θέμα έχει ξεκαθαρίσει τον τελευταίο καιρό που όλοι κάνουν απολογισμό και εναπόκειται πλέον στην Ελλάδα να προετοιμαστεί για κάτι ανάλογο από την πλευρά της Τουρκίας αφού πλέον η πράξη της Ρωσίας δείχνει τον δρόμο προς τον γείτονα.

Με λίγα λόγια η Ελλάδα, θα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μία παρόμοια πράξη είτε στον Έβρο είτε στα νησιά.
Το είχε πράξη με την Κύπρο και έμεινε ατιμώρητη πόσο μάλλον που πλέον το παράδειγμα της Ρωσίας όχι απλά την επιβραβεύει για την εισβολή στο νησί αλλά γιατί παγιώνει αυτή την τακτική.

Οι τελευταίες δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων μετά την επίσκεψη του Μητσοτάκη στον Ερντογάν αποδεικνύει ότι τίποτε δεν άλλαξε και ότι η Ρωσία πλέον δείχνει ξεκάθαρα τον δρόμο.

Τι σημαίνει αυτό για τις δύο πλευρές; Δηλαδή την Ελλάδα και την Τουρκία; Ότι ο Ερντογάν όσο ακόμη εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Αμερικάνων και των Ρώσων και αυτοί τον κρατούν στην θέση του παρά τις αντιδράσεις του Τουρκικού Λαού, θα ονειρεύεται την «Γαλάζια ή την Οθωμανική Τουρκία».

Άρα όσο ο Ερντογάν δέχεται τις πιέσεις από τον Τουρκικό Λαό που λιμοκτονεί εξ αιτίας της οικονομικής ύφεσης, έχει την σιωπηρή συναίνεση της Αμερικής, την συμμαχία της Ρωσίας η οποία μετά και τις δηλώσεις των Κινέζων αξιωματούχων είναι στο πλευρό της, ο Ερντογάν θα ψάχνει την ευκαιρία να εισβάλλει.

Αν μάλιστα καταφέρει και «ψήσει» τους Αμερικάνους για τα f16 ή τα f35 και αποκτήσει μία άνεση στον αέρα, η πρώτη του δουλειά είναι να κάνει το απονενοημένο διάβημα, γνωρίζοντας και ο ίδιος ότι θα πληρώσει ακριβό αντίτιμο.
Δεν πρέπει για κανένα λόγο να ξεχνάμε τους Γερμανούς που θέλουν οπωσδήποτε μερίδιο από τα πετρέλαια της Μεσογείου και είναι φίλοι με τους Τούρκους πέραν του δεόντως και με δεδομένο ότι οι Γερμανοί ποτές δεν ήταν φίλοι μας αντιλαμβάνεται κανείς πολύ εύκολα ποιος θα υποδαυλίσει την ιστορία εξ αιτίας του θησαυρού που κρύβει στα σπλάχνα της η Μεσόγειος και πάντοτε ήταν ο ΑΝΣΚ της Γερμανίας.