ΝΕΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ;

Ο Γ. ΜΠΟΥΤΟΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟ «ΤΑΙΡΙ» ΤΟΥ;

Τουλάχιστον αυτό φάνηκε από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθης μετά και το δυναμικό «μπάσιμο» της Γραμματέας του προεδρείου κυρίας Χαριτωνίδου όπου μάλιστα ο πρόεδρος Γ. Μπόυτος περιχαρής, η αλήθεια είναι ότι δεν έκρυψε την ικανοποίηση του, αφού είπε στο Σώμα να προσέχει γιατί τώρα έγιναν δύο οι «σκληροί» του προεδρείου για να συμπληρώσει λέγοντας ότι τώρα που έχει στο πλευρό του την κ. Χαριτωνίδου θα επιβάλλει την δέουσα αυστηρότητα στις συνεδριάσεις.
Όσο βέβαια για την ουσία των συνεδριάσεων νάχαμε να λέγαμε.

ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ
Ή ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ;

Ένα Δημοτικό Συμβούλιο που δεν παράγει σχεδόν κανένα θετικό έργο για την κοινωνία.

Ένα προεδρείο που είναι κρυμμένο πίσω από το νεκρό εδώ και πολλά χρόνια, γράμμα του νόμου και που στην προσπάθεια του να επιβάλλει το γράμμα του νόμου , επιτρέπει την έξοδο της ουσίας μέσα από τις συνεδριάσεις.

Δείγμα της κακής λειτουργίας του προεδρείου είναι ότι η τελευταία συνεδρίαση που κράτησε μέχρι τις 3 τα χαράματα.

Σαφώς και κανένας δεν θα χαρακτήριζε ηρωική την πράξη του προεδρείου που κράτησε την συνεδρίαση μέχρι τις 3 τα ξημερώματα με θέματα τετριμμένα και χωρίς καμία ουσία για τους δημότες
όπως π.χ. δημιουργία θέσης στάθμευσης για ΑΜΕΑ, ορισμό μελών σε ΝΠΔΔ, παραχώρηση χώρου σε αθλητικό σωματείο, κλείσιμο τραπεζικών λογαριασμών, εκμίσθωση ακινήτων και πολλά άλλα παρόμοια πράγματα που φυσιολογικά έπρεπε να είναι υποχρέωση και ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων.

Με λίγα λόγια, όταν ένα προεδρείο καθυστερεί τις συνεδριάσεις με θέματα τετριμμένα επικαλούμενο την δικαιολογία ότι πρέπει να ακουστούν όλοι σύμφωνα με το τυπικό μέρος της συνεδρίασης και ακολουθεί ο τσακωμός ποιος θα πάρει και ποιος όχι τον λόγο γιατί θα πρέπει ο πρόεδρος να αποφασίσει αν η προηγούμενη αναφορά συμβούλων της διοίκησης έθιξαν ή όχι άλλο μέλος της αντιπολίτευσης δεν το λες και σοβαρή συνεδρίαση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
Όταν η διοίκηση, προσωπικά ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι του κρύβονται πίσω από τις συνεδριάσεις και στην ουσία επικροτούν την λειτουργία του προεδρείου το οποίο με την τακτική του καθυστερεί τις συνεδριάσεις και τις λήψεις σημαντικών αποφάσεων στην «βαβούρα» για να κρύψουν την έλλειψη έργου που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία και το προεδρείο με την λειτουργία του συμβάλλει σε όλο αυτό, σίγουρα τότε υπάρχει θέμα.
Άρα την κύρια ευθύνη για αυτό το μπάχαλο στις συνεδριάσεις την έχει ο δήμαρχος της Ξάνθης Μ. Τσέπελης ο οποίος αντί να φέρει θέματα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο που θα καθορίζουν με τις πολιτικές αποφάσεις το μέλλων της πόλης και θα γίνουν ο μπούσουλας για μία καλύτερη μέρα στον δήμο του και θα επιδράσουν θετικά στην καθημερινότητα, τότε σίγουρα θα πρέπει να αλλάξει αυτή η εικόνα με την προϋπόθεση πάντοτε ότι ο δήμαρχος θέλει.

Και φυσικά το ερώτημα που τίθεται, ανεξάρτητα αν ο νόμος θέλει το προεδρείο να λειτουργεί υπέρ των δημοτών και όχι της διοίκησης, θέλει ο δήμαρχος Μ. Τσέπελης να αλλάξει την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ή απλά τον βολεύει;