Με τρείς ερωτήσεις προς τον δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους και προέδρους επανέρχεται ο επικεφαλής της παράταξης Λαική Συσπείρωση αναφορικά με τα προβλήματα της λειψυδρίας στην ορεινή Σταυρούπολη, τις σχολικές καθαραρίστριες των σχολικών μονάδων της Ξάνθης και το κέντρο υγείας της Σταυρούπολης

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣHΣ ΓΙΑ ΤHN ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ  ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Συνάδελφοι στις 02/08/2021 είχαμε καταθέσει ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο με αριθμ. πρωτ. 17520, καθώς και στις 24/10/2021 με αριθμ. πρωτ. 25571, καθώς και στις 28/02/2022 με αριθμ. πρωτ. 4484, στα οποία αναφερόμασταν σε σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σχεδόν σε όλες τις Κοινότητες του Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης όπως στα χωρία του Νεοχωρίου, των Κομνηνών, του Γέρακα, του Δαφνώνα, αλλά και στην άρδευση στις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Τότε επισημαίναμε ότι η κατάσταση είναι οξυμένη ιδιαίτερα την περίοδο του Καλοκαιριού αλλά και ότι η όλη κατάσταση είναι αποτέλεσμα της κεντρικής στρατηγικής που αντιμετωπίζει συνολικά το νερό ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό, και την προωθούν και οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα αλλά και οι τοπικές διοικήσεις αυτών των κομμάτων, σε Περιφέρειες και Δήμους.

Οι απαντήσεις που πήραμε από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ, ήταν ότι υπάρχει πρόβλημα με την τροφοδοσία ρεύματος από την ΔΕΗ, για την συνδεσμολογία του απαρχαιωμένου δικτύου των δεξαμενών. Είχε αναφερθεί ότι θα γινόταν νέες γεωτρήσεις, θα τοποθετούνταν Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος (Η/Ζ) στα Κομνηνά, αλλά και ότι θα γινόταν ανανέωση του δικτύου Καλλιθέας – Λυκοδρομίου – Πυλίματος και η σύνδεση δεξαμενών Κομνηνών – Δαφνώνα, τα οποία θα εντασσόταν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Ο χρονικός ορίζοντας που δίνατε ήταν Οκτώβρης με Νοέμβρη του 2021. 

Επαναφέρουμε την ερώτηση κι ερωτούμε τους αρμόδιους:

  • Τι πρόοδος υπάρχει στα έργα που δεσμευτήκατε ότι θα πραγματοποιηθούν;
  • ΠΡΟΣ:

    Τσέπελη Εμμανουήλ – Δήμαρχο Ξάνθης [1]

    Αμβροσιάδη Παναγιώτη – Αντιδήμαρχο Παιδείας

    Αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές

    ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣHΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

    Συνάδελφοι στις 28/02/2022 είχαμε καταθέσει ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο με αριθμ. πρωτ. 4484, ότι μετά την έκδοση πορίσματος για την εξαίρεση των σχολικών καθαριστριών από τα Β.Α.Ε., αλλά και την υποχρεωτικότητα παροχής μέσων ατομικής προστασίας (Μ.ΑΠ.) στις συγκεκριμένες εργαζόμενες, ρωτούμε τους αρμόδιους:

    • Τι μέτρα και τι θέση θα πάρει η Δημοτική Αρχή ώστε να πιέσει την Κυβέρνηση, για να μην εξαιρεθούν οι σχολικές καθαρίστριες από τα Β.Α.Ε., αλλά και την πρόσληψη νέων και μονιμοποίηση των συγκεκριμένων εργαζομένων και κάλυψη όλων των αναγκών.
    • Τι μέσα ατομικής προστασίας (Μ.Α.Π.) έχουν χορηγηθεί από τον Δήμο Ξάνθης στις σχολικές καθαρίστριες σύμφωνα με το ν. 4483/2017, εάν έχουν δοθεί τα αντίστοιχα χρήματα από την Κυβέρνηση προς το Δήμο, όταν η καθαριότητα τόσο των σχολείων όσο και των Δημοτικών Κτιρίων πρέπει να είναι μόνιμη, καθημερινή ανάγκη και δεν μπορούν να υπάρξουν συμβιβασμοί με την ικανοποίησή της και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας.
    • ΠΡΟΣ:

      Τσέπελη Εμμανουήλ – Δήμαρχο Ξάνθης [1]

      Καρά Οσμάν Χασάν Λεβέντ – Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας και Πολιτικής

       

       

      ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

       

      Συνάδελφοι, σοβαρό ατύχημα έγινε την Δευτέρα 28 Μάρτη στην περιοχή του Δαφνώνα Ξάνθης, όπου τραυματίστηκε σοβαρά αγρότισσα και λόγω όμως της έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή στο Κ.Υ. Σταυρούπολης δεν ήταν εφικτή η άμεση διακομιδή του σοβαρού περιστατικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης που έγινε τελικά μετά από μιάμιση ώρα, ενώ το περιστατικό αντιμετωπίστηκε προσωρινά επιτυχώς από τους ιατρούς του Κ.Υ. Ευτυχώς η καθυστέρηση δεν ήταν μοιραία για την άτυχη γυναίκα που μετά από πολύωρο χειρουργείο, η ζωή της είναι εκτός κινδύνου.

      Με το συγκεκριμένο ατύχημα αναδεικνύονται οι εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την απαξίωση του ΕΣΥ, την έλλειψη ιατρικών ειδικοτήτων, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, όπου κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι εργολαβίες, την μεταφορά γιατρών από τα Κ.Υ. στο Γ.Ν. Ξάνθης, λόγω της πανδημίας, όπως έγινε πρόσφατα με το Κ.Υ. Αβδήρων, που δημιουργούν σοβαρότατα κενά στην λειτουργία των υγειονομικών ιδρυμάτων, στην εντατικοποίηση της εργασίας, και στην χειροτέρευση της υγείας των λαϊκών στρωμάτων.

      Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ να μην δίνει φράγκο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής της Δ.Ε. Σταυρούπολης, αλλά από την άλλη θέλει να την υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο «σπέρνοντας» Ανεμογεννήτριες στον ορεινό όγκο του Λειβαδίτη υλοποιώντας την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θυσιάζει τις ανάγκες μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

      Προειδοποιούμε ότι η κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας θα χειροτερέψει. Η μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και η λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης των ασθενών.

      Ρωτούμε τους αρμόδιους:

      • Τι ενέργειες θα κάνει η Δημοτική Αρχή ώστε να απαιτήσει από την Κυβέρνηση την κάλυψη των οργανικών θέσεων του Κέντρου Υγείας της Δ.Ε. Σταυρούπολης σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό;

       

      Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης

       

       

       

      ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

      Δημοτικός Σύμβουλος

      1 Κοινοποίηση προς τους επικεφαλής των παρατάξεων:

      Δημαρχόπουλο Χαράλαμπο

      Μελισσόπουλο Σάββα

      Παπαχρόνη Ιωάννη

      Λύρατζη Πασχάλη

      Χατζηθεοδώρου Γεώργιο