Νεκροταφείο Πετεινού, πεδίον δόξης λαμπρό πολιτικής εκμετάλλευσης και προπαγάνδας

Παρακολουθώντας με νηφαλιότητα τα τεκταινόμενα γύρω από το θέμα των νεκροταφείων του Πετεινού αποδεικνύεται ότι όλα ξεκίνησαν καθαρά για λόγους πολιτικής εκμετάλλευσης.

Με λίγα λόγια, ένα θέμα πολιτισμού, θρησκευτικού περιεχομένου και ιστορίας, μετατράπηκε από τους πολιτικούς της Ξάνθης σε μείζων Εθνικό θέμα.

Αυτοί που ανακίνησαν το θέμα, προφανώς ξεχνούν ότι η γη της Θράκης είναι σπαρμένη με χιλιάδες αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους όπου είναι θαμμένοι άνθρωποι εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Με λίγα λόγια, ξαφνικά, μπροστά στο πολιτικό όφελος και σκοπιμότητα ξεχνούν όλοι την ομοψυχία, την ιστορία και κυρίως η ύψιστη προτεραιότητα ενός πολυπολιτισμικού τόπου αυτού της Ξάνθης που είναι η ειρηνική συνύπαρξη.

Από πού να ξεκινήσει κανένας και να αναφέρει τους πολιτικούς εκπροσώπους αυτού του τόπου είτε είναι Χριστιανοί είτε είναι Μουσουλμάνοι οι οποίοι λόγω έλλειψης πολιτικού ορθού λόγου και πράξεων, καταφεύγουν σε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας που νομίζουν ότι θα επηρεάσει τη μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων.

Η δική μας εκτίμηση είναι ότι τα οφέλη από αυτή την δράση των πολιτικών και την αναγωγή ενός θέματος που επιλύεται με συνεννόηση αν το μετατρέψουν σε Εθνικό Θέμα για μεν τους Μουσουλμάνους Πολιτικούς και Πολιτικό θέμα για τους Χριστιανούς πολιτικούς αποδεικνύει ότι οι εν λόγω πολιτικοί είναι φιάλες κενού περιεχομένου.

Ξεκινώντας από τον λόγο και την πολιτική δράση του κ. Κριτσίνη ο οποίος καιροσκοπικά δήλωσε σε τουρκόφωνο μέσο ενημέρωσης αρνητικά κατά του δημάρχου και που ξέχασε την δράση του εν λόγω μέσου ενημέρωσης αναφορικά με τα Εθνικά Θέματα και της απήχησης των βλέψεων της Άγκυρας για την Θράκη, είπε τι ακριβώς;

Με λίγα λόγια ο εν λόγω κύριος τι είπε στο εν λόγω μέσο τουκόφωνης ενημέρωσης που αναφέρεται σε συγκεκριμένο αναγνωστικό κοινό, ότι ο δήμαρχος δεν σέβεται τους νεκρούς της μειονότητας και άρα είναι εχθρός της.

Να πάμε στους μειονοτικούς πολιτικούς οι οποίοι πνέουν μένεα όχι κατά του δημάρχου αλλά κατά της Ελλάδος οι οποίοι δεν σέβεται τους νεκρούς μουσουλμάνους αδελφούς.

Γιατί άραγε;

Προφανέστατα για να προσεταιριστούν τους μειονοτικούς ψήφους για να περνούν αυτοί καλά και να μένει η μειονότητα με το μίσος τους για την κακή Ελλάδα που δεν σέβεται τους Έλληνες Πολίτες Μουσουλμάνους το θρήσκευμά.

Άρα το σοβαρότατο θέμα της όποια καταστροφής του ιστορικού χώρου στον Πετεινό αυτόματα μετατράπηκε σε γήπεδο πολιτικής καπηλείας της συνείδησης των ψηφοφόρων της Ξάνθης, Χριστιανών από την μία πλευρά και μουσουλμάνων από την άλλη.

Τέλος το χειρότερο όλων. Το θέμα πήρε διαστάσεις στην Άγκυρα με ότι αυτό συνεπάγεται για την ειρηνική συμπόρευση των δύο λαών των από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, Τούρκων και των Ελλήνων όπου η προπαγάνδα στα διεθνή φόρα της Άγκυρας θα φέρει σίγουρα όχι κάτι καλό.

Με λίγα λόγια οι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι πολιτικοί με σκοπό να εκλεγούν στα αξιώματά τους δεν σεβάστηκαν ούτε τους νεκρούς του νεκροταφείου του Πετεινού αλλά ούτε και τους ζωντανούς πολίτες της Ξάνθης τους οποίους δίνουν βορά στον Ερντογάν και την πολιτική του επεκτατισμού.

Προφανώς όλοι αυτοί οι κύριοι, δεν σκέφτονται ως Έλληνες αλλά ως πολιτικοί.

Αλήθεια ο μέσος Ξανθιώτης ψηφοφόρος γιατί να τους εμπιστευτεί; Για να βοηθήσουν να φουντώσει η φωτιά του μίσους; Της καταστροφής;

Όσο για τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείο Θρησκευμάτων  ορθώς πήρε θέση και είπε σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα σέβεται όλους τους Έλληνες πολίτες ανεξάρτητα από το σε ποιόν Θεό πιστεύουν.

“Η καταστροφή νεκροταφείων είναι μια πράξη που πληγώνει βαθιά κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από το θρήσκευμά του.

 

Οι εικόνες που είδαμε σήμερα προσβάλλουν τον πολιτισμό μας. Ο σεβασμός προς τους νεκρούς είναι αδιαπραγμάτευτος όπως αδιαπραγμάτευτος είναι και ο σεβασμός προς τους μουσουλμάνους αδελφούς μας στη Θράκη.”

Αφήσαμε για το τέλος τον ΣΥΡΙΖΑ  που κινητοποίησε μάλιστα και όλες τις περιφερειακές του δυνάμεις για να καταγγείλουν το «έγκλημα» της δημοτικής αρχής Αβδήρων και του Δημάρχου, προκαλώντας την κοινή γνώμη, όχι μόνον εναντίον του συγκεκριμένου Δήμου και του Δημάρχου, αλλά και εναντίον «χριστιανών» που βανδαλίζουν… μουσουλμανικούς τάφους, αφού αυτό ακριβώς συνάγεται από τα συμφραζόμενα των καταγγελιών! Άλλο πράγμα να καταγγέλλεις κάποιον βάνδαλο που με ΠΡΟΘΕΣΗ προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια και εντελώς διαφορετικό να δημιουργείς ένα θέμα και ενδεχομένως ένα διπλωματικό επεισόδιο (αφού όλα αυτά αποτελούν άριστη τροφή στο πιάτο της Άγκυρας) για ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε από λάθος (στην χειρότερη περίπτωση) και που άμεσα μπορεί να βρει την επίλυσή του.

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΙΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ

Αλέξανδρος Παυλικιάνος