ΡΩΣΙΑ: Δεν είναι πόλεμος κατά της Ουκρανίας αλλά κατά του ΝΑΤΟ

Σίγουρα κανένας δεν γνωρίζει τους σχεδιασμούς και τις σκέψεις του Πούτιν.

Έξω από τα όποια διασυνοριακά προβλήματα μεταξύ των πάλαι ποτέ «συντρόφων» της Σοβιετικής Ένωσης, είναι και μία επίδειξη απέναντι στο ΝΑΤΟ και κυρίως την οικονομική υπερδύναμη ΗΠΑ.

Άρα ο σκοπός του Πούτιν είναι διττός. Από την μία ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς της με την Ουκρανία η οποία επιθυμεί την αγκαλιά του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και από την άλλη δηλώνει παρών στο παγκόσμιο γεωπολιτικό γίγνεσθαι.

Την παρουσία της σαν πολεμική μηχανή με τις όποιες αδυναμίες της, την έκανε αισθητή σε όλον τον κόσμο.

Αν θα είναι παγκόσμια οικονομική δύναμη – που κυρίως αυτή ήταν η αιτία για να ξεκινήσει έναν πόλεμο, θα φανεί σε βάθος χρόνου.

Η ΗΠΑ κατάφερε προς στιγμήν να επιφέρει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στην Ρωσία έστω και αν υπάρχει η μεγάλη αγορά της Κίνας να την σιγοντάρει όμως μέχρι πότε;

Βέβαια υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος και ο πρώτος διδάξας είναι η Αμερική, η οποία έχει ξεκινήσει πολέμους σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η δοκιμή νέων οπλικών συστημάτων μιας και η αγορά των όπλων είναι σημαντική.

Άρα, εκτιμούμε ότι το πλέγμα των λόγων που ώθησαν τον Πούτιν να ξεκινήσει έναν τοπικό Ευρωπαϊκό πόλεμο και με την ευχή αυτός να μην εξελιχθεί σε παγκόσμιο, είναι περίπλοκοι, ξεκινώντας από τον οικονομικό πόλεμο στην ενέργεια και τον φραγμό του Αμερικάνικου LNG που είναι έτοιμο να καλύψει έναν μεγάλο χώρο στην πολύ καλή αγορά της Ευρώπης.

Η δοκιμή των οπλικών συστημάτων.

Ο σχεδιασμός της μετακίνησης των στρατιωτικών σχηματισμών και η υποστήριξη τους στο πεδίο της μάχης για πιθανή μελλοντική χρήση

Το ξεκαθάρισμα εχθρών και φίλων και αντίστοιχα τον έλεγχο της σφαίρας επιρροής ως υπερδύναμη

Τέλος, η πρόσβαση σε ορυκτά που έχει ανάγκη ως χώρα εκτός από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο και πού σύμφωνα με τους γεωλόγους υπάρχουν σε αφθονία στην Ουκρανία.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο πόλεμος με την Ουκρανία, είναι μία ΤΑΜΣ. (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων);

Ίσως.