Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΞΑΝΘΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ Ι.ΚΤΕΟ «ΔΙΑΓΝΩΣΗ»

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΞΑΝΘΗΣ στεγάζεται στην οδό Απόλλωνος 21, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος πληροί όλες τις τεχνικές προδιαγραφές για τη φιλοξενία Ατόμων με Αναπηρία. Συγκεκριμένα, για την καλύτερη και ασφαλή υποστήριξη των ωφελούμενων διαθέτει εσωτερικά ειδικά προσαρμοσμένες αίθουσες για την εξυπηρέτηση και την ομαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων με τους ωφελουμένους και εξωτερικά ειδικούς χώρους στάθμευσης για το όχημα μεταφοράς που εξυπηρετεί τα παιδιά μας, τις οικογένειες και τους συνεργάτες μας.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΜΕΑ Ξάνθης απευθύνεται σε παιδιά/ εφήβους/ ενήλικες με αναπηρία (35% και άνω) και η συμμετοχή τους είναι ΔΩΡΕΑΝ μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ. Επίσης, λειτουργεί όλη την ημέρα από τις 6:00 έως τις 22:00, προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των ωφελουμένων.
Πρωταρχικός στόχος του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΞΑΝΘΗΣ είναι η ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση των ωφελουμένων και η παραγωγική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με ποικίλες ψυχαγωγικές ομαδικές δραστηριότητες με θεματικές ενότητες που στοχεύουν στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων για την ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο, τη ενίσχυση των ατομικών δεξιοτήτων μέσω των εργαστηρίων που πραγματοποιούνται καθημερινά. Μερικά εργαστήρια είναι η ψυχοκινητική αγωγή, η ρομποτική, ο πηλός, η αγωγή της υγείας, το εργαστήριο πειραμάτων, το κουκλοθέατρο κ.ά. .
Επιπλέον, πραγματοποιούνται εκδρομές και συναντήσεις με εξωτερικούς συνεργάτες για την κοινωνικοποίηση, τη δραστηριοποίηση στην κοινωνία και τη ψυχαγωγία των ωφελουμένων μας.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 3/3/2022, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ιδιωτικό ΚΤΕΟ «Διάγνωση» Ξάνθης, στο συνεργείο «Καρανικολάου» και στο ηλεκτρολογείο «Μωρέας», στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Γνωρίζω τα επαγγέλματα». Ιδιαίτερα, διαλέξαμε να μάθουμε για τα επαγγέλματα που αφορούν τα οχήματα, για αυτό το λόγο η εκδρομή μας ξεκίνησε από το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ «Διάγνωση» Ξάνθης για να μάθουμε για τη διαδικασία ελέγχου των οχημάτων. Όμως σε περίπτωση βλάβης μάθαμε πως πρέπει να επισκευάσουμε το αυτοκίνητό μας σε συνεργείο. Για αυτό το λόγο, επισκεφθήκαμε τα συνεργεία αυτοκινήτων «Μωρέας Μπάμπης» και «Καρανικολάου Νίκος».
Ευχαριστούμε θερμά το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ «Διάγνωση» Ξάνθης και τα συνεργεία «Καρανικολάου Νίκος» και «Μωρέας Μπάμπης» για το ενδιαφέρον και τη συνεργασία με τα παιδιά μας.