Ο ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΣΧΟΛΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ;

Τι φταίει και ο δήμος Ξάνθης είναι ουραγός των έργων και των εξελίξεων;

ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΚΑΙ Ο Μ. ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ;

Ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης, όπως είχε δηλώσει στην ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ,  είπε ότι σε λίγο καιρό ξεκινάει η κατασκευή αιθουσών διδασκαλίας του Δημοτικού Σχολείου Διομήδειας οι οποίες θα φιλοξενούν μαθητές από και από τους οικισμούς Μαγικό, Φελώνης Αυξέντιο και Π. Κατράμιο και ήδη ξεκίνησε ο εργολάβος να σκάβει και σε λίγο καιρό οι αίθουσες θα είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές και αυτόματα ο μέσος Ξανθιώτης αναρωτιέται και λέει. Πώς γίνεται οι περιφερειακοί δήμοι της Ξάνθης όπως ο δήμος Αβδήρων με τις αναπλάσεις και την κατασκευή των αιθουσών, ο δήμαρχος Τοπείρου Θ. Μίχογλου ξεκίνησε το έργο με τις LED και υπογράφει συμβάσεις για έργα και ο δήμαρχος Μύκης επίσης υπογράφει συμβάσεις με έργα εκατομμυρίων στην επικράτεια του δήμου του και ο δήμος Ξάνθης, το μόνο που υπογράφει είναι οι απευθείας αναθέσεις όχι σε έργα υποδομής αλλά σε προμήθειες οι οποίες στην κατακλείδα είναι αχρείαστες όπως το απολυμαντικό υγρό λόγω πανδημίας,  που κάποιοι μας λένε ότι είναι τόσο μεγάλες οι ποσότητες που μπορεί να πνίξουν και τα ψάρια του Θρακικού Πελάγους, ενώ το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ που ετοιμάζεται να προμηθευτεί ο δήμος Ξάνθης στην ουσία δεν έχει δοκιμαστεί πουθενά στην Ελλάδα και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι άχρηστο για την πόλη που προτίθεται να πετάξει βαλίτσες χρήμα για κάτι μη χρήσιμο στον δημότη της Ξάνθης.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το τελειωμένο έργο του κολυμβητηρίου ακόμη «πνίγεται» στα νερά της αβεβαιότητας όπου εκτός από φωτογραφίες και σαμπάνιες που ανοίχτηκαν για να γιορτάσουν τα «θυρανοίξια» το κολυμβητήριο μένει ανενεργό.

Όσο δε για το σχολείο που ετοιμάστηκε να στήσει σε ιδιόκτητο οικόπεδο στο Δροσερό, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τους ψηφοφόρους του και ίσως συμφέροντά τρίτων καρκινοβατεί μέσα στην θολούρα και το σκοτάδι.

Με λίγα λόγια πώς γίνεται δήμοι πολύ μικρότεροι σε πληθυσμό από τον δήμο Ξάνθης και άρα μικρότερες επιχορηγήσεις από την Αθήνα να κατασκευάζουν έργα εκατομμυρίων και ο δήμος Ξάνθης να περιορίζεται σε φιέστες και προμήθεια υλικών με απευθείας αναθέσεις και «διεθνής» διαγωνισμούς για παροχές μη δοκιμασμένες.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Σίγουρα ο μέσος Ξανθιώτης δεν περιμένει απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα αφού τα «έργα» της συγκεκριμένη δημοτικής αρχής μιλούν από μόνα τους ή μάλλον δεν μιλούν, γιατί δεν υπάρχουν έργα.

Όσο για την ασφαλτόστρωση, δεν θέλει μελέτες ωρίμανσης και απλά πέφτει πάνω στους δρόμους για να «καλύψει» την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής.

Ποιο συγκεκριμένα αναφέρει η παράταξη του δημάρχου Γ. Τσιτιρίδη: Κατασκευή αιθουσών διδασκαλίας Δημοτικού Σχολείου Διομήδειας. Αρχές 2023 οι μαθητές των οικισμών Διομήδειας, Μαγικού, Φελώνης, Αυξεντίου και Π.Κατραμίου θα φοιτούν σε ένα σύγχρονο σχολείο με εκπαιδευτικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Ο κ. δήμαρχος Μ. Τσέπελης, τι λέει για όλα αυτά;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ