Σ. ΜΩΡΑΙΤΗΣ: ΕΙΜΑΙ ΘΕΤΙΚΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΔΙΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΛΛΑ …

ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ
ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΛΕΙΨΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ
ΔΙΟΔΟ – ΣΥΝΟΡΑ – ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΙΝΟΥ

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Κουρτίδη στην «Ανοιχτή Γραμμή» και στο next tv, υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίξει η τουριστική δίοδος από τον Άγιο Κωνσταντίνο για Ξάνθη, όπου οι φίλοι Βούλγαροι επισκέπτες, μετά από δύο χρόνια, θα μπορέσουν να επισκεφθούν και πάλι την Ξάνθη.
Σύμφωνα με τον Κ. Κουρτίδη είναι σύμφωνος και ο ΕΟΔΥ για να ανοίξει η δίοδος.

Μάλιστα το περασμένο Σάββατο ο αντιπεριφερειάρχης σε μία προσπάθεια να συσφιχθούν οι σχέσεις με τον τοπικό δήμαρχο του Ζλάτογλραντ επισκέφθηκε τον ομώνυμο δήμο προκειμένου να συντονισθούν οι ενέργειες για το άνοιγμα της διόδου.
Σε αναμονή των εξελίξεων.

Σ. ΜΩΡΑΙΤΗΣ: ΕΙΜΑΙ ΘΕΤΙΚΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΔΙΟΔΟΣ ΑΛΛΑ …

Στο ίδιο μοτίβο και οι κινήσεις του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Σ. Μωραίτη και του προέδρου των Ξενοδόχων Ξάνθης Γ. Ιερόπουλου ποιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης ερωτηθείς από την ΗΧΩ δήλωσε ότι είναι θετικός στο άνοιγμα της διόδου του Αγίου Κωνσταντίνου υπό προϋποθέσεις.

Ποιο συγκεκριμένα ο κ. Μωραίτης ανέφερε ότι πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα αλλά με προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν τον έλεγχο του παραεμπορίου και του ελέγχου του covid.
Στην συνέχεια ο Σ. Μωραίτης ανέφερε ότι είναι πάρα πολύ εύκολο αν τοποθετηθεί ένα κοντέινερ όπου θα φιλοξενεί του ανθρώπους του ΕΟΔΥ οι οποίοι θα εκτελούν την υπηρεσία τους καθώς βέβαια και κάποια ελάχιστη υποδομή για να γίνεται ο έλεγχος του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου. Βεβαίως και να ανοίξει και όπως λειτουργεί η Νυμφαία να λειτουργήσουμε και εμείς.
Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Σ. Μωραίτης καυτηρίασε με σκωπτικό τρόπο την φιλοξενία των Ελλήνων – άοπλων – όπως σημείωσε σε Βουλγαρικό έδαφος για να καταλήξει λέγοντας ότι οι Βούλγαροι πριν από δέκα χρόνια όταν πήγαν στα σύνορα έκαναν υπέρ εγκαταστάσεις και εμείς τίποτε για να σημειώσει ότι η Ελλάδα τα 8 χρόνια που λειτουργεί η δίοδος στον Άγιο Κωνσταντίνο – αφαιρεί τα 2 της πανδημίας – βάλαμε μία πινακίδα «ΣΤΟΠ» και μία που λέει ότι η Ξάνθη απέχει 46 χιλιόμετρα. Αυτή είναι η δική μας συμπεριφορά απέναντι σε όλο αυτό» και σαφέστατα τα βέλη πιάνουν τα όρια της Περιφέρειας η οποία αδράνησε τα τελευταία δέκα χρόνια χωρίς βεβαίως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου να το διευκρινίσει.