Γιατί η Διακοπή στην Εκδίκαση της Εφέσεως για την Τοπαλούδη;

Τα κενά στην απονομή δικαιοσύνης, τον πόνο των γονιών και φυσικά τα μηνύματα στα κακοποιά στοιχεία που σπέρνουν τον θάνατο και το κακό στην Ελληνική κοινωνία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πατριωτική Ένωση

Η Πατριωτική Ένωση με δήλωσή της καταδικάζει την διακοπή της Έφεσης για την Τοπαλούδη, αναδεικνύοντας πολλές πλευρές του θέματος και φυσικά τα αρνητικά μηνύματα που φθάνουν στους πολίτες από την ταλαιπωρία, τον πόνο των γονιών, κυρίως όμως το μήνυμα προς τους σκληρούς εγκληματίες που έχουν την αίσθηση ότι μπορούν να αφαιρέσουν μια ζωή για το «κέφι» τους και θα απολαμβάνουν την «προστασία» του δικαστικού συστήματος.
Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Εμφιετζόγλου συν παρίσταται στην οικογένεια και ζητά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αντιμετωπίσει το ευρύτερο πρόβλημα της έγκαιρης απονομής της δικαιοσύνης.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την τελευταία στιγμή, διεκόπη η εκδίκαση της εφέσεως των καταδικασθέντων για τον αποτρόπαιο φόνο της Ελένης Τοπαλούδη.

Οι τραγικοί γονείς του θύματος κατέβηκαν ματαίως στην Αθήνα από το Διδυμότειχο για να παραστούν στην δίκη, που τελικά δεν έγινε.
Τι σκοπιμότητα έχει η διακοπή, όταν είναι γνωστό ότι οι γονείς του θύματος ξαναζούν κάθε φορά την τραγωδία, που έπεσε σαν αστροπελέκι στη ζωή τους και υποβάλλονται σε δυσβάστακτα έξοδα;

Οι απαράδεκτες καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, ιδιαίτερα όταν αυτή αφορά εγκλήματα που συνεκλόνισαν το Πανελλήνιο, δεν προκαλούν μόνο περισσότερο πόνο και άγχος στους τραγικούς γονείς, αλλά πλήττουν ταυτόχρονα και το κυρός της δικαιοσύνης. Το σκανδαλώδες θα ήταν να μετριασθεί η ποινή των ενόχων. Θα ήταν ένα πολύ κακό μήνυμα, όταν ένα κύμα ειδεχθούς βίας και εγκληματικότητας παίρνει πολύ ανησυχητικές διαστάσεις στην κοινωνία μας.
Η Πατριωτική Ένωση και ο Πρόεδρός της Πρόδρομος Εμφιετζόγλου εκφράζουν την ηθική τους συμπαράσταση στην οικογένεια Τοπαλούδη και ζητούν να μπει τέρμα στις άσκοπες διακοπές και στη ψυχική και φυσική ταλαιπωρία της. Με την ίδια ευκαιρία, ζητούν από το αρμόδιο Υπουργείο να αντιμετωπίσει αποφασιστικά το ευρύτερο πρόβλημα των καθυστερήσεων στην απονομή της δικαιοσύνης, που ορισμένες φορές καταλήγει, εκ των πραγμάτων, σε αρνησιδικία.