Συγχαρητήρια της τοπικής ΝΔ στον μαθητή Ταξιάρχη Ευαγγελόπουλο

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο μαθητή Ταξιάρχη Ευαγγελόπουλο, της Β΄ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, για τη σημαντική διάκρισή του σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής. Παράλληλα, συγχαίρουμε τους γονείς του, τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου όπου φοιτά και όλους όσους συνέβαλλαν στην επίτευξη αυτής της προσπάθειας. Τέτοιες διακρίσεις στέλνουν μήνυμα ελπίδας για τα νέα παιδιά που αγωνίζονται καθημερινά. Ειδικά εμείς οι Ξανθιώτες είμαστε διπλά υπερήφανοι, όταν βλέπουμε μαθητές από σχολεία της περιφέρειας να διαπρέπουν. Το παράδειγμα του μαθητή και του σχολείου αποδεικνύουν ότι η σκληρή εργασία οδηγεί στην αριστεία και την πρωτοπορία.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει κάνει παρεμβάσεις ώστε οι μαθητές στα ελληνικά σχολεία να αποκτούν εξοικείωση με την πληροφορική και τις εφαρμογές της από πολύ μικρή ηλικία. Στο πλαίσιο αυτό θεσμοθετήθηκαν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, τα οποία εντάσσονται στο υποχρεωτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου, του δημοτικού και του γυμνασίου, αποβλέποντας μεταξύ άλλων στην καλλιέργεια δεξιοτήτων που συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες. Η προσχολική εκπαίδευση στη χώρα μας μπαίνει σε μία νέα ψηφιακή εποχή καθώς τίθεται σε λειτουργία το πρόγραμμα της πιλοτικής εφαρμογής τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών σε 200 νηπιαγωγεία.

Η εξοικείωση των παιδιών με τις νέες τεχνολογίες και η αποφασιστικότητά τους να μελετήσουν και να διακριθούν, μας γεμίζει όλους με αισιοδοξία.