Δήμαρχος Μύκης: Συμφωνώ με το άνοιγμα της διόδου του Άγιου Κωνσταντίνου. Η κίνηση κάποιου οχήματος στους δρόμους, είναι μία παρηγοριά για τους λίγους κατοίκους της περιοχής μας.

Μπορεί ο ήλιος στην Ξάνθη να είναι λαμπερός αλλά τα χιόνια και ο παγετός επιμένουν στον  ορεινό δήμο Μύκης

Ακόμη ένα 48ωρο με έντονα καιρικά φαινόμενα επισκέφθηκαν την Δευτέρα και την Τρίτη τον δήμο Μύκης που κράτησαν τον μηχανισμό του στο «πόδι» με τον δήμαρχο Μύκης Ντελή Ριτβάν να λέει ότι δεν περίμεναν τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα και χιονόπτωση ειδικά στον Κένταυρο όπου το χιόνι ξεπέρασε το μισό μέτρο.

Όπως μας είπε ο δήμαρχος η ενημέρωση που είχαν από την Πολιτική Προστασία δεν ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική αλλά τα γεγονότα διέψευσαν την ενημέρωση αφού στην κυριολεξία ο δήμος Μύκης πάλεψε με το χιόνι και τις χιονοθύελλές που έκαναν την ζωή των κατοίκων δύσκολη.

Πιο ειδικά όπως αναφέρει ο δήμαρχος στο 21ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδούς προς την Βουλγαρία, προς Πάχνη και Δημάριο, προς Κοτύλη ήταν πολύ έντονα τα καιρικά φαινόμενα ακόμη και σήμερα το πρωί, (Τετάρτη) και συνεχίζει στον Εχίνο αλλά είναι κάτι σαν χιονόνερο με μεγάλη ένταση.

«Δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάτι πάρα πολύ έντονο, όμως οι εργαζόμενοι στο δήμο είναι επί ποδός από χθες. Ήδη έχουμε δύο στους δρόμους μικρά οχήματα 4Χ4 που είναι αλατιέρες και εκχιονιστικά, δύο μεγάλα οχήματα, εκχιονιστικά και αλατιέρες που κινούνται συνέχεια. Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε. Είμαστε λίγο συνηθισμένοι σε αυτά τα καιρικά φαινόμενα, αλλά δεν παύουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο».

πάρα πολύ έντονο, όμως οι εργαζόμενοι στο δήμο είναι επί ποδός από χθες. Ήδη έχουμε δύο στους δρόμους μικρά οχήματα 4Χ4 που είναι αλατιέρες και εκχιονιστικά, δύο μεγάλα οχήματα, εκχιονιστικά και αλατιέρες που κινούνται συνέχεια. Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε. Είμαστε λίγο συνηθισμένοι σε αυτά τα καιρικά φαινόμενα, αλλά δεν παύουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο».

ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ζητήσαμε την θέση του δημάρχου Ριντβάν Ντελιχουσείν αναφορικά με τις προσπάθειες του κ. Κουρτίδη αντιπεριφερειάρχη και του Περιφερειάρχη Χ. Μέτιου στην συνάντηση με τον Νομάρχη της Νοτίου Βουλγαρίας όπου τέθηκε το θέμα του ανοίγματος των συνόρων από τον Άγιο Κωνσταντίνο.

«Είχαμε μιλήσει με τον κ. Κουρτίδη για το εν λόγω θέμα, εγώ προσωπικά θα στηρίξω το άνοιγμα της διόδου με τον Άγιο Κωνσταντίνο και αν χρειαστεί κάπου να βοηθήσω είμαι έτοιμος».

Εξηγώντας με απλά ανθρώπινα λόγια, ο δήμαρχος ανέφερε ότι η περιοχή του είναι απομακρυσμένη από το κέντρο και για τους λιγοστούς κατοίκους των οικισμών του σίγουρα είναι κάτι πολύ θετικό να κινείται έστω και ένα όχημα. «Είναι μία παρηγοριά για τους λιγοστούς κατοίκους να βλέπουν ένα όχημα, ένα φως να κινείται μπροστά τους, ανεξάρτητα από το οικονομικό όφελος στον δήμο μου, το να περάσει κάποιος, να πατήσει μία κόρνα που λέει ο λόγος και αυτό είναι καλό. Άρα είναι θετική η κίνηση. Το είπα στον Αντιπεριφερειάρχη και τον Περιφερειάρχη. Κάποια στιγμή είχα βγάλει Δελτίο Τύπου τονίζοντας την ανάγκη να ανοίξει η δίοδος του Αγίου Κωνσταντίνου διότι εγώ το βλέπω θετικά και όχι από αρνητική θέση. Πρέπει να υπάρχει αυτή η κίνηση είτε από Ξάνθη προς Βουλγαρία είτε από Βουλγαρία προς Ξάνθη.