Πρώτη επαφή Κ. Κουρτίδη με τον Νομάρχη Σμόλιαν και σκέψεις για τον Άγιο Κωνσταντίνο

Κ. Κουρτίδης: Προτεραιότητα ο κάθετος άξονας, προβληματισμένος για την εγκατάσταση του φυλακίου στον Άγιο Κωνσταντίνο στην Βουλγάρικη πλευρά.

Κάτι σημαντικό αποτυπώθηκε στην συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Κουρτίδη με τον Νομάρχη Σμόλιαν κ. Emil Humchev και δεν είναι άλλο από το σοβαρότατο θέμα της τοποθέτησης του φυλακίου της Αστυνομίας στο Βουλγαρικό έδαφος που σίγουρα δεν τιμά την Χώρα πόσο μάλιστα την Ξάνθη.

Όσο για το άλλο σημαντικό θέμα της συνάντησης της Βουλγαρικής αντιπροσωπίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Κουρτίδη που είναι η πορεία των εργασιών όσον αφορά το έργο της διάνοιξης του κάθετου άξονα από το Ρόυντοζεμ της Βουλγαρίας μέσω Δημαρίου Ξάνθης, είναι μία υπόθεση που έχει πάρει τον δρόμο της και φυσικά κάποια στιγμή θα τελειώσει και δεν είναι στο χέρι του αντιπεριφερειάρχει να κάνει κάτι περισσότερο παρά να πιέσει τους αρμόδιους να τελειώσουν αυτό το σημαντικό για την Ξάνθη έργο..

Οι προϋποθέσεις αναβάθμισης των σχέσεων μεταξύ ΠΕ Ξάνθης και Σμόλιαν Βουλγαρίας απασχόλησαν τη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κ. Κουρτίδη με τον Νομάρχη της Σμόλιαν Emil Humchev.

Η βουλγαρική αντιπροσωπεία αποτελείτο τον Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος της Βουλγαρίας κ. Mihal Kambarev, το Δήμαρχο Ζλάτογκραντ κ. Miroslav Giantsev, καθώς και τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών.

ΑΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με το νέο Νομάρχη του Σμόλιαν κ. Emil Humchev, το Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος της Βουλγαρίας κ. Mihal Kambarev και το Δήμαρχο Ζλάτογκραντ κ. Miroslav Giantsev, παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Κουρτίδη.

 

Θέματα της συνάντησης ήταν η επαναλειτουργία του μεθοριακού σταθμού διέλευσης στον Άγιο Κωνσταντίνο Ξάνθης, η πορεία κατασκευής του κάθετου άξονα 70 της Εγνατίας Οδού (Ξάνθη-Εχίνος-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα) καθώς και η συνεργασία των όμορων περιοχών στους τομείς του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας.