Τά … σχολιανά μας Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Όποιος δρα, μάλλον νομίζει ότι … φαίνεται…

Σαφώς και δεν έχουμε καμία διάθεση να γίνουμε οι συνήγοροι του Σάββα Μελισσόπουλου όμως, όπως δείχνει το πράγμα, ο δήμαρχος Ξάνθης δεν αντέχει την κριτική της αντιπολίτευσης. Όχι μόνο δεν την αντέχει προσπαθεί να την ευτελίσει λέγοντας στην απαντητική του επιστολή «Τα θεωρητικά μαθήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ας τα κρατήσει (ο Σ. Μελισσόπουλος) για τον εαυτό του και το προσωπικό του κοινό είτε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο είτε στο facebook».
Ο δήμαρχος της Ξάνθης μιλάει για θεωρητικά μαθήματα τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά δεν μας λέει τα δικά του ρεαλιστικά μαθήματα τοπικής αυτοδιοίκησης, εκτός αν εννοεί τις απευθείας αναθέσεις, το κλειστό κολυμβητήριο, το κλειστό δημοτικό πάρκινγκ, τις κλειστές και ρημαγμένες παιδικές χαρές, το εγκαταλελειμμένο Α΄Παιδικό σταθμό απέναντι από το Αμοιρίδιο που έτσι και κάποιος πετάξει ένα τσιγάρο θα γίνει παρανάλωμα του πυρός.
Προφανώς ο δήμαρχος όλα τα παραπάνω τα θεωρεί ρεαλιστικά μαθήματα αυτοδιοίκησης.
Ας μη μιλάει στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί που έχει αναγάγει την θεωρία σε επιστήμη.

Δημοσιουπαλλίστηκες λογικές και στο ΚΑΠΗ Ξάνθης
Διάβασα με απορία την ανακοίνωση του ΚΑΠΗ Ξάνθης το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση του σε περίπτωση μεγάλης κακοκαιρίας θα φιλοξενεί το γερόντια για να τα προστατέψει από το κρύο από τις 8 το πρωί μέχρι και τις … 15.
Με λίγα λόγια οι υπερήλικες που στην πλειονότητα ζούνε μόνοι θα ζεσταίνονται ώρες γραφείου. Τότε γιατί έβγαλε το ΚΑΠΗ την ανακοίνωση; Ποιά είναι η κοινωνική του ευαισθησία;
Μα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 15.00 κάνει δεν κάνει κρύο τα μέλη του είναι εκεί αφού λειτουργεί κανονικά προς τι η ανακοίνωση αγαπητέ δήμαρχε και αγαπητέ πρόεδρε του ΚΑΠΗ; Προφανώς για να ενισχύσετε το κοινωνικό προφίλ σας πολιτικάντικα.

Ειλικρινά δεν ξέρω πώς σκέφτονται εκεί στον δήμο της Ξάνθης αλλά όταν λένε ότι εμείς δουλεύουμε και φροντίζουμε τα ακίνητα, περιουσιακά στοιχεία των δημοτών, λένε ψέματα και δεν ντρέπονται. Αρκεί να θυμηθούμε τα τουριστικά τρενάκια που κάηκαν μέρα μεσημέρι και μπροστά στα μάτια τους.
Η δημοτική αρχή δεν καταλαβαίνει τίποτε. Και όχι μόνο δεν καταλαβαίνει είναι εγκληματικά αδιάφορη. Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα εικοσιτετράωρα από την μεγάλη πυρκαγιά στην καπναποθήκη που κινδύνευσαν άνθρωποι και περιουσίες και εξακολουθούν να είναι εγκληματικά αδιάφοροι αφού μερικά μόλις μέτρα παραδίπλα, κινδυνεύει να γίνει παρανάλωμα του πυρός αν ένας περαστικός ρίξει το τσιγάρο του στον εγκαταλελειμμένο χωρίς λόγο Α΄Παιδικό σταθμό .
Τελικά δεν καταλαβαίνουν τίποτε όχι όλες οι καπναποθήκες να καούν αλλά και η μισή Ξάνθη να καεί αυτοί θα συνεχίσουν να λένε τις συνηθισμένες αρλούμπες ότι νοιάζονται για τους Ξανθιώτες.

«Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τη χθεσινή πυρκαγιά να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τους ιδιοκτήτες των καπναποθηκών. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους, για να τους παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια προς αυτήν την κατεύθυνση», αυτό είπε στους συνδημότες μας ο δήμαρχος που έπαθαν ζημιές από την πυρκαγιά της Τρίτης.
Δηλαδή ποια ακριβώς βοήθεια θα παρέχει στους συνδημότες μας που έπαθαν ζημιά και κόντεψαν να καούν. Θα κλαίει μαζί τους ή μήπως θα πληρώσει τα δικαστικά έξοδα προκειμένου να αποζημιωθούν οι άτυχοι συνδημότες μας;
Γιατί κακά τα ψέματα, αντί η δημοτική αρχή αντί να παίζει πολιτικό θέατρο με τον πόνο των συνδημοτών μας, έπρεπε να είχε πιέσει τον ιδιοκτήτη να καθαρίσει και να απομακρύνει όλα τα εύφλεκτα υλικά από την καπναποθήκη που κάηκε και έκαψε τους δικούς τους κόπους και ιδρώτα. Μήπως οι συμπολίτες μας που έπαθαν ζημιά από την πυρκαγιά να στραφούν κατά της δημοτικής αρχής γιατί δεν υποχρέωσε τον ιδιοκτήτη, ή με άδεια του εισαγγελέα δεν καθάρισε τόν χώρο και να έστελνε τον λογαριασμό στον ιδιοκτήτη όπως προβλέπει ο νόμος προτού γίνει η ζημιά;
Διότι ο δήμος Ξάνθης όχι μόνο δεν εφάρμοσε τον νόμο αλλά προσπαθεί να καπηλευθεί πολιτικά τον πόνο των συνδημοτών μας ανήθικα;