Ένας «ιπτάμενος» Ξανθιώτης, με καταγωγή απο το Νεοχώρι Ξάνθης, ήταν ανάμεσα στους 6 πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας που έφεραν στην χώρα μας τα Rafale. 

Ο Μάκης Λουκμάς  συνάντησε την κόρη του, η οποία τον υποδέχθηκε με ένα μπουκέτο λουλούδια, μετά από ένα μεγάλο διάστημα σκληρής εκπαίδευσης στο εξωτερικό και δεν έκρυψε την συγκίνησή του,

Σημειώνεται ότι ο πατέρας του πιλότου Παναγιώτης Λουκμάς, είναι επί χρόνια εργαζόμενος της ΣΕΚΕ και με ξεχωριστή υπερηφάνεια και συγκίνηση για τον άξιο γιο του, δεν παρέλειψε να κεράσει τους συναδέλφους του και την διοίκηση, δεχόμενος τα συγχαρητήρια του Προέδρου Παναγιώτη Ταρενίδη και του γενικού διευθυντή Αλέξανδρου Κοντού.

Υπενθυμίζουμε οτι το Νεοχώρι Σταυρούπολης, είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Αείμνηστου Αλέξανδρου Μπαλτταζή και όπως τόνισε και ο Πάνος Παπαδόπουλος στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv “είναι μια μεγάλη ευκαρία με αφορμή και το συγκεκριμένο γεγονός, το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΝΟΥ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ εφόσον επέλθει η κανονικότητα, ν’ ανοίξει τις πόρτες του για τους μαθητές όλων των σχολείων της περιοχής, προκειμένου να το επισκεφθούν.

Ο Αλέξανδρος Κοντός δεν παρέλειψε να συγχαρεί και ο ίδιος τον Μάκη Λουκμά, τονίζοντάς του με έμφαση, “μας έκανες όλους υπερήφανους. Σ’ ευχαριστούμε…”!