Ο υβριδικός πόλεμος Ερντογάν συνεχίζεται
Στα 5 ναυτικά μίλια από την Θάσο τα Τουρκικά Αλιευτικά.

Γεμάτοι οργή και απόγνωση ήταν η καταγγελία που λάβαμε απόψε  από τους Θρακιώτες ψαράδες οι οποίοι ανέφεραν ότι τουρκικά αλιευτικά σκάφη ψάρευαν ανενόχλητα στα 4,5 με  5 μίλια ανοιχτά της Θάσου, υφιστάμενοι στο πετσί τους τον υβριδικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει το καθεστώς του Ερντογάν στο Θρακικό Πέλαγος, στερώντας τους το μεροκάματο και κομματιάζοντας το Εθνικό τους φιλότιμο.

Οι Θρακιώτες ψαράδες νοιώθουν την οργή να πλημυρίζει γιατί η Ελλάδα μπορεί να είναι άριστη στις παρελάσεις και στα μεγάλα λόγια πατριωτισμού, αλλά στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν προστατεύουν  τα σύνορα μας είτε αυτά είναι στην θάλασσα είτε στην γη.

Σύμφωνα με τους ψαράδες της Θράκης, το τουρκικό αλιευτικό σκάφος ψάρευε μέσα στα χωρικά μας ύδατα και κανένας δεν το ενόχλησε.
Η Θρακιώτες ψαράδες εκτός από οργή νοιώθουν απόγνωση γιατί βλέπου ανήμποροι το μεροκάματό τους να χάνεται στα πλαίσια του επιθετικού υβριδικού πολέμου που κήρυξε ο ταραξίας Ερντογάν απέναντι σε μία Ελλάδα που το πολιτικό της σύστημα διακατέχεται από ένα φοβικό σύνδρομο, ανεξάρτητα από τους εξοπλισμούς και την δυναμική που παρουσιάζει η πολεμική της μηχανή.

Το χειρότερο από όλα, όπως μας λένε οι Θρακιώτες ψαράδες, οι Έλληνες καταναλωτές, αγοράζουν «Τουρκικά» ψάρια στην διπλάσια και τριπλάσια τιμή τα οποία αλιεύθηκαν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.
Μάλιστα ο εν λόγο επαγγελματίας ψαράς της Θράκης, προχώρησε παραπέρα την σκέψη του διερωτώμενος αν οι βουλευτές της Περιφέρειας αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει εδώ και καιρό με την συνεχιζόμενη απειλή από τα Τουρκικά Αλιευτικά που τα περισσότερα αποτελούνται από «ψαράδες» οπλισμένους. Σοβαρότατες καταγγελίες που θα έπρεπε να είχαν θορυβήσει την Ελληνική πολιτεία, η οποία με αυτήν την στάση ενθαρρύνει από την μία την παραβατικότητα του καθεστώτος Ερντογάν σε όλα τα επίπεδα, υποστηρίζοντας με όλα τα μέσα που διαθέτει τον υβριδικό πόλεμο που παίρνει την μορφή της παραβίασης των αλιευτικών δικαιωμάτων των επαγγελματιών ψαράδων είτε επιτρέποντας στους λαθρομετανάστες να παραβιάζουν με την προτροπή του καθεστώτος Ερντογάν τα σύνορα του Έβρου. Πότε επιτέλους, αναρωτιούνται οι ψαράδες της Θράκης η Ελλάδα θα προστατεύσει τους Έλληνες ψαράδες μέσα στα Ελληνικά νερά;
Πότε επιτέλους οι Θρακιώτες καταναλωτές θα αγοράζουν και θα τρώνε Ελληνικά ψάρια που ψαρεύτηκαν στα νερά του Θρακικού Πελάγους από Θρακιώτες ψαράδες και όχι «ΜΙΤατζίδες»;