«Επαναφορά ωραρίου Κ.Υ. Αβδήρων» – Καυτηριάζει την κυβέρνηση ο Χ. Ζειμπέκ

Με την ευχή το επόμενο βήμα να είναι το άνοιγμα της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ξάνθης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζειμπεκ Χουσεν, με ανακοίνωσή του αναφέρετε στην κανονική επαναφορά του οραρίου λειτουργίας του Κ.Υ. Αβδήρων σημειώνοντας ότι οι αγώνες των πολιτών των Αβδήρων απέδωσαν καρπούς και η η 4Η ΥΠΕ απέσυρε την απόφασή της με αποτέλεσμα να λειτουργήσει και πάλι κανονικά το Κ.Υ. Αβδήρων.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

Μετά τις επίμονες προσπάθειες των πολιτών, του Δήμου Αβδήρων και όλων των τοπικών φορέων, το Κέντρο Υγείας Αβδήρων από την αρχή του χρόνου επανήλθε στην κανονική του λειτουργία. Δυο μήνες μετά την απόφαση για τροποποίηση του ωραρίου του Κέντρου Υγείας στην οποία αντέδρασε ολόκληρη η τοπική κοινωνία και δημιούργησε ανασφάλεια στους πολίτες, οι αγώνες μας απέδωσαν καρπούς.

Ενώ στην συνέχεια μέμφεται την απόφαση της κυβέρνησης να καταστήσει ανενεργή την πρωτοβάθμια υγεία: Ίσως η Κυβέρνηση αντιλήφθηκε την βαρύνουσα σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την υγειονομική κάλυψη των πολιτών και την άμεση αντιμετώπιση ελαφρών περιστατικών Covid. Η κίνηση αυτή, βεβαίως, αναμένεται να αποσυμφορήσει και το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Ας ευχηθούμε το επόμενο βήμα να είναι και η επαναλειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, διότι απ’ ό,τι φαίνεται μόνο οι ευχές, ίσως, μας σώσουν από την ανικανότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας!