Όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει

Ακούστηκαν πολλά και γράφτηκαν άλλα τόσα. Τόνοι μελάνης και χιλιάδες λόγια
αποτυπώθηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το θέμα της αξιοποίησης των λουτρών της ποταμιάς.
Το θέμα ήρθε και πάλι στην δημοσιότητα εξ αιτίας της συζήτησης σε κάποια από τις επιτροπές του Υπουργείου Τουρισμού που απαρτίζεται κυρίως από χαραμοφάηδες καρεκλοκένταυρος και αδιάφορους για την ανάπτυξη του τόπου και μάλιστα κάποιος πρόεδρος κάποιας επιτροπής (Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας), για να υποστηρίξει προφανώς ένα καινούριο «ποτάμι» διαχείρισης κρατικού χρήματος και αδιαφανών διαδικασιών, προτείνει στο υπουργείο πολιτισμού την σύσταση Εταιρείας με τίτλο Ιαματικές Πηγές Ελλάδας Α.Ε. και θα πρέπει οι δήμοι να αποφασίσουν αν θα κρατήσουν όπως καλή ώρα τα λουτρά της Ποταμιάς ή θα τα πάρει η εταιρεία του Υπουργείου Τουρισμού.
Μέχρι εδώ τα πράγματα είναι όπως ακριβώς γίνεται στο Γενικό Τεμπελχανείο της Ελλάδος που βρίσκεται στην Αθήνα και που απλά συζητούν με τις ώρες πώς θα διαχειριστούν το δημόσιο χρήμα όχι για την ανάπτυξη του τόπου αλλά, πώς θα το διαχειριστούν με νομιμοφάνεια χωρίς κανένας να μπορεί να τους κατηγορήσει για ψεύτες και κλέφτες.
Και πάνω στην συζήτηση των ειδικών και παραειδικών, κάποιος από το υπουργείο άνοιξε την κάνουλα της λάσπης κατηγορώντας τον δήμο Αβδήρων ότι δεν αξιοποίησε τα λουτρά.
Μάλιστα είναι τόσο μεγάλος ο καημός του υπουργείο τουρισμού να βάλλει στο χέρι τα λουτρά της Ποταμιάς και γενικά όλα τα Λουτρά της Ελλάδος, για να μπορεί να τα ξεπουλήσει σε δικούς του μεγάλους οίκους τουριστικής ανάπτυξης, κατηγορώντας εννοείτε τους δήμους για αδράνεια και υποθέτουμε ότι αυτό είναι το σκεπτικό της πρότασης τους. Με λίγα λόγια, σκέφτηκαν οι «ποντικοί» διαχειριστές του κρατικού χρήματος, αφού οι δήμαρχοι δεν τα αξιοποίησαν να τα μαζέψουμε όλα αυτά κάτω από την ομπρέλα του υπουργείου πολιτισμού για να μπορούμε εμείς να τα αξιοποιήσουμε καλύτερα από τους δημάρχους. Ανάθεμα αν οι υπουργοί τουρισμού και οι παρατρεχάμενοί τους πέρασαν ποτέ από τα Λουτρά της Ποταμιάς κυρίως όμως από την πρεμούρα τους να κάνουν κάποια «αρπαχτή» δεν γνωρίζουν το κυριότερο όλων. Δυστυχώς τα Λουτρά Ποταμιάς δεν ανήκουν στο Δήμο Αβδήρων αλλά στην ΕΤΑΔ.
Με λίγα λόγια απλά και κατανοητά. Οι τύποι από τα διάφορα υπουργεία και επιτροπές θέλουν να πάρουν τα Λουτρά της Ποταμιάς «ντεμέκ» για να τα αξιοποιήσουν αλλά δεν γνωρίζουν αν είναι του δήμου Αβδήρων και σίγουρα όλο αυτό το «τουρλουμπούκι» και η άγνοια βοηθά στην επιβίωση των τρωκτικών και εννοείται στην καθυστέρηση της υλοποίησης έργων επ ωφέλεια της κοινωνίας.
Με λίγα λόγια «έπεσε» η πρόταση στο Υπουργείο, μπορεί να είναι καλύτερη από την ελλείψει άλλων προτάσεων αλλά, για σκεφτείτε το λίγο. Η πρόταση θα … μελετηθεί από το Υπουργείο 2-3 χρόνια, ξαφνικά κάποιο μεγαλοστέλεχος του υπουργείου πολιτισμού, υπηρεσιακός παράγοντας, θα ανακαλύψει από τύχη, ότι το ακίνητο των Λουτρών ανήκει στον ΕΤΑΔ, θα ξεκινήσει μία αλληλογραφία του τύπου δώστε μας το ακίνητο – «όχι δεν σας το δίνουμε» θα περάσουν περίπου πέντε χρόνια σύνολο 8-10. Μετά η μελέτη θα θέλει επικαιροποίηση, άλλα πέντε χρόνια και πάει λέγοντας και εν τω μεταξύ θα μείνει η ρετσινιά στον τοπικό δήμαρχο και τα Λουτρά της Ποταμιάς και όπως τα Λουτρά όλης της Ελλάδος θα μείνουν αναξιοποίητα