Γιολτάζ Τζουνέιτ: Το «σαράκι» του τεχνίτη που έγινε επιστήμη και επιχείρηση

Είναι ευτυχισμένοι οι άνθρωποι που μπορούν το μεράκι των παιδικών των χρόνων να το εξελίξουν, να το κάνουν αγάπη, να το σπουδάσουν και να το κάνουν επιχείρηση.
Μία από αυτές τις περιπτώσεις των επαγγελματιών στην Ξάνθη και στο 1ο χιλιόμετρο Ξάνθης Πετεινού, απέναντι από την ΣΕΚΕ και δίπλα στο Βενζινάδικο του Σερραίου Κωνσταντίνου, ο Γιολτάζ Τζουνέιτ έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.
Ο Τζουνέιτ είχε το «σαράκι» του τεχνίτη από μικρός και από τα 15 του έπεσε με του μούτρα στα «λάδια» και τα «γράσα».
Αυτό βέβαια έγινε η αφορμή, τον ελεύθερο χρόνο του σχολείου, να τον περνάει σαν «τσιράκι» στα συνεργεία αυτοκινήτων και με την πάροδο του χρόνου να αποκτάει εμπειρίες που σήμερα του είναι πολύ χρήσιμες και τον βοηθούν να στέκεται στην αγορά με αξιοπρέπεια και γνώση του αντικειμένου.
Η πορεία στο ανήσυχο πνεύμα του Τζουνέιτ και η θέληση να εξειδικεύσει όλο αυτό το μεράκι και το πάθος για τις μηχανές ακολουθώντας το Τεχνικό Λύκειο στο τμήμα Σχολή Μηχανικών Αυτοκινήτου και με τις πανελλήνιες εξετάσεις βρέθηκε στην Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στα ΤΕΙ Καβάλας αποφοιτώντας με πολύ καλή σειρά.
Αυτό έχει σαν συνέπεια ότι ο πελάτης του συνεργείου του, να μην παγαίνει απλά σε έναν μηχανικό αυτοκινήτου για να του επισκευάσει την βλάβη, αλλά σε τεχνικό, κκαταρτισμένο με ανώτερη γνώση και φυσικά είναι αυτό που κάνει την διαφορά και που φαίνεται από το αποτέλεσμα της δουλειάς.
Άρα ο Τζουνέιτ δεν είναι απλά ένας τεχνίτης που απέκτησε, λόγω τις εργασίας του τις τεχνικές γνώσεις, αλλά είναι ένας επιστήμονας στον κλάδο του και σημειωτέων ότι στην Ξάνθη ίσως είναι και ο μοναδικός μηχανικός αυτοκινήτων, απόφοιτος ανώτερης βαθμίδας εκπαίδευσης, κάτι που το καρπούνται οι πελάτες του απολαμβάνοντας το αποτέλεσμα της επιστημονικής δουλειάς του.
Ο Τζουνέιτ έχει εκείνη την δυνατότητα που πολλά συνεργεία στερούνται. Μπορεί λόγω και των γνώσεων να προτείνει στον ιδιοκτήτη του προς επισκευή οχήματος, την ασφαλέστερη και οικονομικότερη λύση.
Έχει την θέληση και κυρίως την τεχνική κατάρτιση στον χώρο του.
Οι δυνατότητες του εκσυγχρονισμένου συνεργείου του, παρέχουν :
Service αυτοκινήτων, Επισκευές ελαφριές και «βαριές» όπως στους κινητήρες και φυσικά ο απαραίτητος ηλεκτρονικός έλεγχος των οχημάτων όπου εκεί στην «ακτινογραφία», δεν μπορεί να «κρυφτεί» καμία βλάβη από το αυτοκίνητο.
Τέλος, το συνεργείο του Τζουνέιτ έχει την δυνατότητα από τον προβλεπόμενο νόμο, λόγω του πτυχίου του να εμπορεύεται και να κάνει σέρβις στα ελαστικά του αυτοκινήτου.

Με λίγα λόγια, η πολυετής εμπειρία και η ανώτερη τεχνική κατάρτιση, κατατάσσουν το συνεργείο του Γιολτάζ Τζουνέιτ αν όχι στο καλύτερο συνεργείο αυτοκινήτων της Ξάνθης, σε ένα από τα πολύ λίγα, καλύτερα συνεργεία αυτοκινήτων.