ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ ‘Αν σας κλέψουν το αυτοκίνητο δηλώστε αμέσως την κλοπή για να μην πάτε συνένοχοι σε έγκλημα.

Δυστυχώς όπως ήρθαν τα πράγματα, ο παλιός καιρός που σπάνια μεν αλλά γινόταν κλοπές αυτοκινήτων και στις 100 περιπτώσεις οι 99 ήταν για να γίνει το όχημα ανταλλακτικά ή να πάρει το δρόμο προς την αραπιά αν ήταν καλό «κομμάτι».

Σήμερα δυστυχώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,  το κλεμμένο αυτοκίνητο χρησιμοποιείτε σε πολύ μεγάλο βαθμό για την μεταφορά λαθρομεταναστών ή για ληστείες και κλοπές.

Άρα όπως μας λέει η αστυνομική πηγή μας, σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας του οχήματος θα πρέπει άμεσα να ειδοποιηθεί η αστυνομία για την κλοπή, όχι γιατί θα το βρει,  αλλά για να μην μπλέξετε και εσείς οι ιδιοκτήτες ως συνεργοί στο έγκλημα.

Παρόμοια περίπτωση είχαμε εδώ στην Ξάνθη όταν πριν από 4 χρόνια άγνωστοι έκλεψαν άγνωστοι το φορτηγό του μέσα από την μάνδρα καυσοξύλων.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον διοικητή του τοπικού τμήματος ο ίδιος του είπε να πάει την Δευτέρα στο τμήμα για να ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία. Σημείωση. Η κλοπή έγινε την Παρασκευή το βράδυ).

Δυστυχώς για τον Ξανθιώτη επαγγελματία το φορτηγό βρέθηκε από τους αστυνομικούς του Έβρου κάπου κοντά στο ποτάμι (Έβρο)  να μεταφέρει λαθρομετανάστες.

Από τότε πέρασαν 4  χρόνια και μετά βίας γλύτωσε την κατηγορία του συνεργού.

Παρόλο που ο διοικητής προφορικά διαβεβαίωνε τις δικαστικές αρχές ότι ο πολίτης προφορικά του είχε αναφέρει την κλοπή του φορτηγού αλλά οι δικαστικές αρχές τράβηξαν την νόμιμη διαδικασία και τραβολογούσαν τον Ξανθιώτη για πιθανή συμμετοχή στο έγκλημα της διακίνησης λαθρομεταναστών.

Ο συμπολίτης μας αφού το φορτηγό κατασχέθηκε και ακόμη δεν του αποδόθηκε, έκλεισε το μαγαζί του, ελλείψει φορτηγού για τις μεταφορές,  ακόμη να του επιστρέψει ο ΟΔΔΥ το αυτοκίνητο και ευτυχώς που γλύτωσε την κακουργηματικού χαρακτήρα πράξη του συνεργού του διακινητή.

Τελικό συμπέρασμα μην μπλέξετε και αν σας κλέψουν το όχημα άμεσα να δηλωθεί η κλοπή, τουλάχιστον να μην κατηγορηθείτε ως συνεργοί σε κακουργηματικές πράξεις.

Το όχημα έτσι και αλλιώς λόγω της Ελληνικής Γραφειοκρατίας δεν πρόκειται να το πάρετε πίσω στα επόμενα 5 χρόνια.