ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βρίσκει κενό από την έλλειψη της τοπικής αυτοδιοίκηση και αποφασίζει

 

Ανεξάρτητα από την αντιπολιτευτική διάθεση της κ. Γκαρά, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, η αλήθεια είναι πικρή και έχει να κάνει με την αδιαφορία των τοπικών παραγόντων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση – καταγγελία της κ. Γκαρά η ΝΔ αποφάσισε να καταργήσει τους Φορείς Διαχείρισης της «Προστατευόμενης Περιοχής Δέλτα Έβρου & Σαμοθράκης» και του «Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου» βάλλοντας στην κυριολεξία κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για αδιαφάνεια στης λήψεις αποφάσεων από το κέντρο και ποιο συγκεκριμένα αναφέρει.

Με την απόφαση αυτή πλήττεται ανεπανόρθωτα το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Έβρου.

Υπηρετώντας πιστά το δόγμα της μεταφοράς αποφάσεων στην Αθήνα ώστε με αδιαφάνεια να γίνονται όλες οι εξυπηρετήσεις, αποκλείοντας συνεχώς τις τοπικές κοινωνίες της Περιφέρειας από τη διαχείριση των τοπικών θεμάτων, η Κυβέρνηση εξέδωσε ΦΕΚ μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, με το οποίο προβλέπεται η κατάργηση των Φορέων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών του Έβρου. Η μεταφορά της Διοίκησης σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού δικαίου στην Αθήνα, έχει ένα μοναδικό σκοπό να είναι απολύτως ελεγχόμενες οι αποφάσεις, οι προσλήψεις, οι χρηματοδοτήσεις και οι γνωμοδοτήσεις και να μην συμμετέχουν και ενεργοποιούνται οι τοπικοί φορείς.

Και φυσικά το ερώτημα που αναδεικνύεται αυτόματα είναι τι ήταν αυτό που προκάλεσε την Αθήνα να πάρει αυτήν την απόφαση όπου και αλήθεια να είναι αυτά που λέει η κ. Γκαρά του ΣΥΡΙΖΑ ορθώς η κυβέρνηση αποφάσισε κάτι τέτοιο αφού η τοπική αυτοδιοίκηση δηλαδή ο δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης και ο τοπικός αντιπεριφερειάρχης καθώς και οι τοπικοί βουλευτές  ως συνήθως είναι απόντες από τον Έβρο και όχι μόνο.

Δεν γνωρίζουμε τι θα μπορούσαν να κάνουν οι τοπικοί φορείς για να αποτρέψουν αυτήν την ωμή παρέμβαση της Αθήνας σε τοπικά αναπτυξιακά εργαλεία  και αν μη τι άλλο να μην πιάνονταν στον ύπνο, ως συνήθως,  χρονιάρες μέρες.