Η JTI στηρίζει το Δήμο Θεσσαλονίκης

 

Αθήνα 21 Δεκεμβρίου 2021 – Η Japan Tobacco International (JTI), έχοντας πραγματοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στη Βόρειο Ελλάδα μετά την εξαγορά του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη, έχει αναπτύξει στενό σύνδεσμο με την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης, στηρίζοντας συστηματικά την Κοινότητα και την τοπική οικονομία.

 

Στο πλαίσιο της συνεχούς και σταθερής παρουσίας της στη Β. Ελλάδα, η JTI μοιράζεται και φέτος το όραμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για μια εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη και στηρίζει έμπρακτα τον εορταστικό στολισμό της.

 

Πιο συγκεκριμένα, η JTI συνέβαλε στον εορταστικό διάκοσμο της εμβληματικής περιοχής του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, διαμορφώνοντας ένα από τα χριστουγεννιάτικα  παρτέρια στον άξονα της Αριστοτέλους και συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας ξεχωριστής εορταστικής ατμόσφαιρας στο κέντρο της πόλης και στην τοποθέτησή  της στον ευρωπαϊκό «χάρτη» των χριστουγεννιάτικων προορισμών.

 

Η JTI συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια συνεχούς επένδυσης στην Ελλάδα και είναι σήμερα η 2η μεγαλύτερη εταιρεία στην ελληνική αγορά καπνικών προϊόντων.  Με τον πλήρη μετασχηματισμό του εργοστασίου της Ξάνθης και την ανάδειξή του σε μια Ευρωπαϊκών προδιαγραφών παραγωγική και εξαγωγική μονάδα, η εταιρεία συνεχίζει να ενισχύει την επενδυτική της παρουσία και να στηρίζει έμπρακτα τη χώρα.

 

* * * * * *

Ο Όμιλος Japan Tobacco Inc.

Η Japan Tobacco Inc είναι μια κορυφαία διεθνής εταιρεία προϊόντων καπνού που ανήκει κατά το ένα τρίτο στο Ιαπωνικό Δημόσιο και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 130 χώρες.  Με περίπου 58.000 εργαζομένους, παράγει και εμπορεύεται ορισμένες από τις πιο γνωστές μάρκες παγκοσμίως, όπως Winston, Camel, Mevius και LD. Ο Όμιλος JT έχει δεσμευτεί να επενδύει σε Προϊόντα Μειωμένου Κινδύνου και προωθεί τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού με την επωνυμία Ploom καθώς και προϊόντα ηλεκτρονικών τσιγάρων με την επωνυμία Logic. Ο Όμιλος JT δραστηριοποιείται επίσης στον φαρμακευτικό κλάδο και στον κλάδο των επεξεργασμένων τροφίμων.  Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.jt.com/

 

Η Japan Tobacco International στον κόσμο

H Japan Tobacco International – JTI είναι μέλος του Ομίλου Εταιρειών Japan Tobacco Inc.  Με κεντρικά γραφεία στη Γενεύη στην Ελβετία, η JTI απασχολεί περισσότερους από 40.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.  Το 2021 έλαβε, για 7η συνεχή χρονιά, την πιστοποίηση του Κορυφαίου Εργοδότη Παγκόσμια από το Top Employers Institute και συγκαταλέγεται στις 16 διεθνείς εταιρείες που διακρίθηκαν φέτος. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.jti.com.

 

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα

Η JTI έχει αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και 40 χρόνια και είναι σήμερα η 2η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά.  Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η εταιρεία συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας σε ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού και ταυτόχρονα στηρίζει την τοπική οικονομία και τον καπνικό κλάδο ο οποίος παρέχει πόρους σε περισσότερες από 50.000 οικογένειες.  Διαθέτει στην ελληνική αγορά τις διεθνείς μάρκες Winston, Camel και Old Holborn, καθώς και τα παραδοσιακά σήματα BF και GR.  Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI Ελλάδας έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2021 η JTI Hellas πιστοποιήθηκε από το Top Employers Institute ως Κορυφαίος Εργοδότης για 9η συνεχή χρονιά, ενώ είναι η 3η φορά, μετά το 2017 και το 2018, που η εταιρεία αναγνωρίζεται ως Νο.1 Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα.

 

Με την ένταξη της ΣΕΚΑΠ το 2018 στον όμιλο, η JTI διαθέτει πλέον τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα. Η JTI, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα και την αξία της διατήρησης και ανάπτυξης της παραγωγικής μονάδας σε αυτήν την ακριτική περιοχή (Ξάνθη), τόσο για την τοπική όσο και την εθνική οικονομία, επενδύει συστηματικά στην αναβάθμιση και ανάπτυξη του εργοστασίου η οποία μέχρι σήμερα ξεπερνά τα 30 εκατ. δολάρια.  Στο ίδιο αναπτυξιακό πλαίσιο, παράγει στην Ελλάδα το Winston για την εγχώρια αγορά και για αγορές της Ευρώπης, καθώς και το Camel για εξαγωγές στην ΕΕ, πραγματοποιώντας εξαγωγές συνολικά σε 10 χώρες της Ευρώπης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:  https://www.jti.com/europe/greece