Βάζουν «πλάτη» στην διοικήτρια οι γιατροί του νοσοκομείου της Ξάνθης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Γ. Γεωργίου: Όταν έπρεπε να κάνετε κάτι σαν κυβέρνηση δεν το κάνατε, κύριοι.

Μοιραίοι και άβουλοι…

Με την ανακοίνωσή του ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Γ. Γεωργίου βάλλει κατά του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για την έντονη κριτική που ασκεί στις πολιτικές του κυβερνόντος κόμματος στοο θέμα της υγείας των συμπολιτών μας που έχουν σαν απόρροια την αδυναμία επιτελέσεως του καθήκοντός του, ως νοσοκομείου απέναντι στην λαίλαπα της πανδημίας και έχει δίκιο στο σημείο που αναφέρει ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση άφησε τον λαό της Ξάνθης απροστάτευτο στον τομέα της υγείας.

Δεν κάναμε ποτέ τον συνήγορο του ΣΥΡΙΖΑ και όσο λειτουργεί κάτω από το συγκεκριμένο ιδεοληπτικό πρίσμα δεν θα το κάνουμε όμως, από όσο μπορούμε να «διαβάσουμε» τις ανακοινώσεις του κ. Χατζηθεοδώρου γραμματέα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, δεν αναφέρει πουθενά ότι το υπάρχων ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι κατώτερο των περιστάσεων, απεναντίας μάλιστα, αναφέρει στις ανακοινώσεις του, ότι  δίνει τον καλύτερο του εαυτό για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Το ίδιο και οι τοπικοί δημοσιογράφοι που αναδεικνύουν τα θέματα που αφορούν το νοσοκομείο της Ξάνθης.

Άρα κανένας δεν μίλησε αρνητικά για την αυτοθυσία του προσωπικού του νοσοκομείου εκτός από περιπτώσεις ορισμένων που αδιαφορούν για την ζωή των πολιτών που επισκέπτονται το νοσοκομείο της Ξάνθης και δεν βρίσκουν την απαραίτητη ανταπόκριση του προσωπικού και ειδικά ορισμένων  γιατρών οι οποίοι σύμφωνα πάντοτε με του Ξανθιώτες που επισκέπτονται το νοσοκομείο για να βρούνε την υγειά τους, τους αντιμετωπίζουν αδιάφορα με άμεσο κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους. Σαφώς και είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Μάλιστα τελευταία κυκλοφορεί από τους Ξανθιώτες η φράση «Αν καταλήξεις στο νοσοκομείο της Ξάνθης έχεις πεθάνει». Ναι υπάρχει και η μειοψηφία ευτυχώς, των επίορκων στο νοσοκομείο της Ξάνθης.

Άρα πολιτικοί φορείς και δημοσιογράφοι δεν ψέγουν την λειτουργία του προσωπικού του νοσοκομείου της Ξάνθης αλλά την πολιτική της αντιμετώπισης του ιδρύματος, τον μη εξοπλισμό του νοσοκομείου και τέλος την ΥΠΟ στελέχωση  με το ανάλογο προσωπικό και μέσα που απαιτούνται για να ανταπεξέλθει το νοσοκομείο της Ξάνθης σε αυτόν τον άνισο ομολογουμένως πόλεμο.

Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Γεωργίου κάνει «πλάτες» στην διοικήτρια του νοσοκομείου της Ξάνθης κα Ροφαέλα όμως έτσι φαίνεται μέσα από τις «αράδες» της ανακοίνωσής του.

Είναι γεγονός ότι οι Ξανθιώτες δεν είδαν και κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρων από την διοίκηση για να αλλάξουν οι συνθήκες σύνθεσης των παρεχόμενων υπηρεσιών από το νοσοκομείο με ότι αντίκτυπο αυτό έχει στην κοινωνία.

Οι όποιες επισημάνσεις γίνονται, τουλάχιστον από την δική μας πλευρά, είναι μήπως αφυπνιστεί το πολιτικό σύστημα, ξεκινώντας από την Ξάνθη και απλώσει χείρα βοηθείας προς το προσωπικό του Νοσοκομείου που μάχεται νυχθημερόν, να το ενισχύσουν και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα  να νοιώσουν την σχετική ασφάλεια οι Ξανθιώτες, που από το υστέρημά τους, πληρώνουν όλους τους εμπλεκομένους στο σύστημα υγείας. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του προέδρου των Νοσοκομειακών γιατρών

Tα απόνερα της πανδημίας

Από την αρχή της πανδημίας, η ΕΙΝΟΚΥΞ είχε επισημάνει σε όλους τους

τόνους, ότι το Νοσοκομείο μπαίνει σε μια άνιση μάχη σοβαρά υποστελεχωμένο και μόνο χάρις στην ατομική υπέρβαση των γιατρών και των νοσηλευτών του θα μπορέσει, στοιχειωδώς, να αντεπεξέλθει.

Βρισκόμαστε εδώ και δύο χρόνια σε ένα διαρκή πόλεμο και τώρα , την ώρα της μάχης, οι καταγγελίες είναι ανώφελες και οι φιλολογίες περιττεύουν. Το Σύστημα έχει καταρρεύσει, η εξουσία παλινωδεί. Πολεμάμε με ό,τι δυνατότητες έχουμε, με τις διαταγές και τα όπλα που μας έδωσαν. Ναι, έπρεπε να λειτουργεί

ΜΕΘ στο Νοσοκομείο μας. Έπρεπε να έχουμε κι άλλους παθολόγους,

αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους. Είναι απαράδεκτη πρακτική η νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ και άκρως επικίνδυνη η διακομιδή βαρέως πασχόντων ασθενών σε μηχανικό αερισμό από μη εξειδικευμένο προσωπικό. Οι ελλείψεις και η κρατική αδυναμία είναι κοινός τόπος σε όλη τη χώρα και δεν πλήττουν μόνο το Νοσοκομείο Ξάνθης.

Ο ιός σκοτώνει αδιάκριτα, γνωστούς και αγνώστους, επώνυμους και

ανώνυμους. Κανένας από όλους αυτούς που τώρα ύψωσαν φωνή για να μας ψέξουν επειδή χάθηκαν κάποιοι επώνυμοι, κανένας, δεν μπορεί να συναισθανθεί την θλίψη, την απογοήτευση τον θυμό των ανθρώπων που παλεύουν για τις μάχες που χάνουν. Κάθε θάνατος είναι ψυχικό τραύμα γι αυτόν που τον βιώνει στην βάρδια του και τον στοιχειώνει.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ήρθε και ο ΣΥΡΙΖΑ να υψώσει την φωνή

της αγανάκτησης του. ‘’Κλείνουν την μονάδα covid στο Νοσοκομείο’’, οδύρεται, ‘’ούτε τώρα θα κάνουμε κάτι;’’ Όταν έπρεπε να κάνετε κάτι σαν κυβέρνηση δεν το κάνατε, κύριοι. Μοιραίοι και άβουλοι… Όταν σύσσωμο το Νοσοκομείο, γιατροί και νοσηλευτές συστρατεύθηκαν και οργάνωσαν με κάθε λεπτομέρεια την Κατ΄Οικον

Νοσηλεία, ΕΣΕΙΣ τορπιλίσατε την προσπάθεια. Θα ήταν διαφορετική η εικόνα της πανδημίας σε επίπεδο Νομού εάν λειτουργούσε η Κατ Οίκον Νοσηλεία.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου, θα συνεχίσουμε με ό,τι δυνάμεις διαθέτουμε, να δίνουμε τον αγώνα μας, στις Κλινικές μας, στα Χειρουργεία, στα Εξωτερικά

Ιατρεία, στο Εμβολιαστικό Κέντρο, στην Κλινική covid. Το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο στα χέρια μας ενάντια στην πανδημία. Κάνουμε έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν και να τηρούν τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας. Η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία.

Ο ιός είναι εδώ και θα είναι εδώ για πολύ καιρό. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο ιός δεν είναι απλή γρίπη. Και η ΜΕΘ δεν αφορά κάποιους άλλους.