Παιδικές χαρές… και πολιτικές «Μαυρογιαλούρου»!!!

 

«Κατά καιρούς ακούμε για Δημάρχους οι οποίοι είναι μακριά από τον πολίτη, εγώ προσωπικά θα παραιτούμουν αν άκουγα πως δεν είμαι κοντά στους πολίτες, τους συνδημότες και τους ψηφοφόρους μου…». Αυτά ήταν τα δικά του λόγια… στις 29 Μαΐου 2019, όταν μπροστά στην επιθυμία του να εκλεγεί Δήμαρχος, λέγοντας όμορφα ΛΟΓΙΑ και τάζοντας οτιδήποτε περνάει από την ανθρώπινη φαντασία ως ένας άλλος «Μαυρογιαλούρος», παραπλανούσε τους δημότες ότι είναι άνθρωπος των έργων και ότι αφουγκράζεται τους πολίτες…

Σχεδόν 28 μήνες μετά, δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, αθετεί όλες τις υποσχέσεις του 2019, ενώ ο αύξων αριθμός των «δικών τους έργων» έχει κολλήσει στο απόλυτο μηδέν… Για ποιο λόγο όμως, η σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν κάνει κανένα έργο, ούτε συντηρεί ή λειτουργεί ΟΛΑ τα έργα που παρέλαβε, αλλά και καθυστερεί να ολοκληρώσει τα έργα που της παρέδωσε η προηγούμενη, κάποια μάλιστα από τότε στο τελικό τους στάδιο;;;

Στη μακριά λίστα των έργων, ανήκουν φυσικά και οι Παιδικές Χαρές του Δήμου μας.

«Εμείς αυτό που υποσχεθήκαμε και αυτό που θα κάνουμε (και μάλιστα λίαν συντόμως) είναι να παραδώσουμε τις παιδικές χαρές και τα πάρκα της πόλης, με καλή λειτουργία και παράλληλη προστασία, …». Αυτά δήλωνε στις 22-8-2019  σε συνέντευξή του σε γνωστή εφημερίδα, πρωτοκλασάτο στέλεχος της τωρινής Δημοτικής Αρχής,  με χαρακτηριστικό στοιχείο των δηλώσεών του, «τον Μαυρογιαλουρισμό».

Επειδή όμως, όσα λόγια και να επιστρατεύσουν, δεν θα μπορέσουν ποτέ να κρύψουν την αλήθεια και πόσο μάλλον όταν αυτή είναι αποτυπωμένη σε έγγραφα και αποδεικνύεται από ΕΡΓΑ και η αλήθεια σε κάθε μας λέξη και πράξη αποδεικνύεται... :

  • ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού παιδικών χαρών Δήμου Ξάνθης» ΠΡΟΥΠ: 364,40 € ΜΕΛΕΤΗ: Π19 / 2014 ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ: 20939 / 19-05-2015
  • ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: «Αποκατάσταση παιδικών χαρών κεντρικής πλατείας και πλατείας Ευμοίρου» ΠΡΟΥΠ: 743,68 € ΜΕΛΕΤΗ: Π24 / 2018 ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ: 31780 / 02-11-2018
  • ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Ξάνθης» ΠΡΟΥΠ: 675,97 € ΜΕΛΕΤΗ: Π12 / 2018
    ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ: 3463 / 11-02-2019

Είκοσι οκτώ (28) μήνες μετά την έναρξη της θητείας τους, από τις δεκαέξι (16) Παιδικές  Χαρές που παραδώσαμε στους Ξανθιώτες, δεν ξέρουμε σήμερα πόσες λειτουργούν νόμιμα, με ασφάλεια για τα παιδιά μας και με Πιστοποίηση όπως ορίζει η νομοθεσία. Κανένας και τίποτα δεν  εγγυάται σήμερα την ασφάλεια των παιδικών χαρών που κρατάνε ανοιχτές και επισκέπτονται σήμερα οι δημότες.

Οι ολοκαίνουργιες και Πιστοποιημένες Παιδικές Χαρές, είτε τις λειτουργούν παρανόμως, είτε αναγκάζονται να τις κρατούν  κλειδωμένες. ΟΥΔΕΜΙΑ εξ αυτών έχει ανανεώσει από τότε την πιστοποίησή της, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των παιδιών.

Τις έχουν αφήσει όλες, όπως ακόμα κι αυτήν της Κεντρικής Πλατείας, να διαλύονται  χρόνο με το χρόνο ώστε να αναγκαστούν δήθεν, «να σπαταλήσουν» για ακόμα μια φορά χρήματα των δημοτών για να ξαναγίνουν κατάλληλες και ασφαλείς.

ΟΛΕΣ οι Παιδικές Χαρές του Δήμου μας και ο περιβάλλοντας χώρος, έχουν σήμερα κατεστραμμένα και επικίνδυνα για την ασφάλεια παιχνίδια και είναι καθημερινά γεμάτες σκουπίδια.

Αυτές είναι σήμερα, οι Παιδικές Χαρές του Δήμου μας!!!  Χωρίς Πιστοποιήσεις!!! Κλειδωμένες, ή παράνομα ανοιχτές!!! Γεμάτες Σκουπίδια!!! Με διαλυμένα όργανα!!! Με κατεστραμμένα καθίσματα!!! Με ξηλωμένους τάπητες!!! Με αφύλαχτα σημεία υψηλής τάσης ρεύματος!!! Μη ασφαλείς για τα παιδιά μας!!!

Έχουν αφήσει την Ξάνθη μας στην τύχη της, γιορτάζουν την απραξία τους, φωτογραφίζονται και ανοίγουν σαμπάνιες…

Άλλες είναι οι προτεραιότητές τους, όμως στην πολιτική αργά ή γρήγορα, ΌΛΟΙ οι «Μαυρογιαλούροι» κάποια στιγμή αποκαλύπτονται... και καταδικάζονται!!!

 Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

                                                                           «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»

                                                                           πρ. Δήμαρχος Ξάνθης