Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου: Με ευθύνη της κυβέρνησης παραμένει μετέωρο το έργο της κατασκευής του αγωγού ύδρευσης από το φράγμα Γρατινής-Σε πλήρη διάσταση οι θέσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με εκείνες της διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε

Χρειάστηκε να κατατεθούν δύο ερωτήσεις από τον βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου στις 21-9-2021 και στις 29-10-2021, προκειμένου να μάθουμε τελικά ότι άλλα λέει στα λόγια ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Κ.Σκρέκας και άλλα κάνει στην πράξη η εποπτευόμενη από τον ίδιο διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ, που αρνείται επίμονα να συνάψει προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΥΑ Κομοτηνής, ώστε να υλοποιηθεί το έργο της μεταφοράς νερού από το φράγμα Γρατινής στη μονάδα επεξεργασίας πόσιμου ύδατος της Κομοτηνής. Από την απάντηση του υπουργού προκύπτει ότι:

ü  Με ευθύνη της κυβέρνησης παραμένει μετέωρο το έργο της κατασκευής του αγωγού ύδρευσης από το φράγμα Γρατινής

ü  Σε πλήρη διάσταση οι θέσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας  με εκείνες της διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε.

Συνημμένα δελτίο Τύπου του βουλευτή, οι ερωτήσεις που είχε καταθέσεις στις 21-9-2021 και στις 29-10-2021, η απάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα έγγραφα της ΔΕΗ ΑΕ. και τα επίμαχα σημεία της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων υπογεγραμμένη στις 8-11-2018 από τον τότε Υπουργό Σ. Φάμελλο.