ΞΑΝΘΗ: ΤΗΣ ΕΚΛΕΨΕ 6000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ

Και νέα ηλεκτρονική απάτη σε βάρος Ξανθιώτισσας – Προτιμήστε την τοπική αγορά- Γνωρίζεται  τουλάχιστον που πάνε τα χρήματα σας

 

Συνθήκες χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον η τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές απάτες στην Ξάνθη.

Επιτήδειοι με πρόσχημα καταβολής χρημάτων έκλεψαν από την Ξανθιώτισσα τα τραπεζικά της στοιχεία και της έκλεψαν 6000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, σε αυτές τις περιπτώσεις οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και κατά την εκτίμηση της αστυνομικής πηγής μας, το φαινόμενο θα ενταθεί τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Το αντίδοτο στις ηλεκτρονικές αγορές είναι οι αγορές μας από την τοπική αγορά.

Ίσως στο διαδίκτυο να είναι οι τιμές ποιο ελκυστικές όμως στην Χώρα μας, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το σύστημα παρακολούθησης των ηλεκτρονικών αγορών ή της ηλεκτρονικής παροχής υπηρεσιών.

Για αυτό λοιπόν Ξανθιώτες και Ξανθιώτισσες το νου σας και κυρίως αφήστε τα χρήματα σας στον τόπο σας.

Αν μη τι άλλο, γνωρίζεται τουλάχιστον σε ποιόν τα δώσατε.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 3-12-2021 εξαπάτησε ημεδαπή στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα, ο δράστης με το πρόσχημα καταβολής χρημάτων για παροχή υπηρεσιών από την ημεδαπή, κατάφερε κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, να αποσπάσει τα τραπεζικά της στοιχεία και στη συνέχεια αποκτώντας πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό να προβεί σε μεταφορά χρηματικού ποσού 6.000 ευρώ.