Η πολιτική διαχείριση της πανδημίας, έφερε το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60.

ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ  ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αναφέρει η κυβέρνηση:

O υποχρεωτικός εμβολιασμός θα αφορά στα άτομα άνω των 60 ετών που μέχρι τις 16 Ιανουαρίου δεν έχουν κλείσει ραντεβού για πρώτη δόση. Σε περίπτωση που ανεμβολίαστοι δεν κλείσουν το ραντεβού τους μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2021, τότε θα τους επιβάλλεται οικονομικό πέναλτι 100 ευρώ τον μήνα. Ένα διοικητικό πρόστιμο το οποίο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ. Τα έσοδα αυτά θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Τι καταλαβαίνουν οι πολίτες:

Σε αυτόν τον τόπο κάποιοι πρέπει να πληρώσουν την ανευθυνότητα ίσως και την ανικανότητα διαχρονικά του πολιτικού συστήματος να οργανώσει ένα Ε.Σ.Υ. όπου οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να το πληρώνουν δύο και τρείς φορές πάνω από την αξία του.

Σήμερα μετά και την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, ο οποίος σημειωτέων καμία σχέση δεν έχει με τις αξίες της ΝΔ, ο μέσος πολίτης αυτής της Χώρας, επιβάλλεται να δεχθεί ότι πραγματικά επιτέλους, εξ αιτίας του κορονοϊού, βρέθηκε μία κυβέρνηση έστω και μέσα στην άγνοιά της, να αντιληφθεί την ζημιά που γίνεται στην κοινωνία, να «αγαπήσει» το ΕΣΥ και να φοβάται μήπως δεν «αντέξει» την μεγάλη πίεση.

Ποια όμως είναι η αλήθεια που η κυβέρνηση πανικόβλητη εφαρμόζει τακτική των Ες Ες για να προστατέψει το ΕΣΥ;

Γιατί θα εκτεθεί πολιτικά.

Ο μοναδικός λόγος που η κυβέρνηση έστειλε στον κάδο των απορριμμάτων την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, είναι να μην εκτεθεί αν οι πολίτες όλοι μαζί αναζητήσουν την γιατρειά τους στο ΕΣΥ.

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος της ακραίας απόφασης του να εμβολιάζονται οι άνω των 60 υποχρεωτικά, όμως τρέμει σαν το ψάρι γιατί οι συνεργάτες του ήδη καταγράφουν τις αντιδράσεις των πολιτών στα θέματα της διαχείρισης της πανδημίας.

Με λίγα λόγια, η κοινωνία αντιδρά και εκφράζει πλέον δημόσια την απόφασή της να μην ξαναψηφίσει τον Κ. Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό.

Σίγουρα αυτό έχει φτάσει στα αυτιά του.

Να λοιπόν που στηρίζεται η πολιτική πυγμή του λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Πόσο ακόμη να χάσει; Τα πληρωμένα Εθνικά παπαγαλάκια λένε άλλα και καλά κάνουν. Άλλωστε για αυτό πληρώνονται από την κυβέρνηση.

Το πολιτικό κόστος τον ενδιαφέρει και τον «καίει» συνάμα. Άλλωστε στην γωνία των περιμένουν τα παιδιά της Ντόρας.

Όσο για το τελευταίο που λέει ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ, αν δεν εμβολιασθούν οι άνω των 60, θα στηρίξει το ΕΣΥ, αν αυτό δεν είναι μία ομολογία πλήρους αποτυχίας και συνάμα κοροϊδίας των πολιτών, τότε τι είναι;

Προφανώς αυτοί που συμβούλευσαν τον Πρωθυπουργό να το πει νομίζουν ότι οι άνω των 60 που πλήρωσαν και διπλοπλήρωσαν το ΕΣΥ, τρώνε κουτόχορτο.

Με λίγα λόγια οι άνθρωποι που το πολιτικό σύστημα τους άφησε με μία σύνταξη 360 ευρώ, για την οποία επί σειρά δεκαετιών,  πάλεψαν, μόχθησαν και έβγαλαν παιδιά, επιστήμονες στην κοινωνία, θα πρέπει να τιμωρηθούν γιατί πιστεύουν ότι είναι ασφαλής.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η σύνταξη τους δεν φτάνει για να έχουν την οποιαδήποτε κοινωνική επαφή, είναι βέβαιο ότι αυτό τους ωθεί να νοιώθουν ασφαλής.

Να σημειώσουμε τέλος ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος ανεξάρτητα που το θέμα της πανδημίας η κυβέρνηση το διαχειρίζεται με πολιτικά κριτήρια και όχι επιστημονικά.