Η Άγκυρα κινείται εχθρικά μέσα στην Ελληνική Επικράτεια,  αλλά ο κ. Μηταράκης περί άλλων τυρβάζει

 

‘Ένα σοβαρότατο θέμα αναδεικνύει η Ελληνική Λύση με ερώτηση του προς τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με την «υπόγεια» δράση του DEP KIEF όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρετε να έρχεται σε επαφή με Πακιστανούς και Μπαγκλαντεσιανούς – εχθρικά κράτη προς την Ελλάδα – προκειμένου να ψηφίσουν τον εκλεκτό τους για ευρωβουλευτή αφού απαιτείται 3% πανελλαδικά για την είσοδο του στην Ευρωβουλή.

Όσο για την απάντηση του κ. Μηταράκη, ο οποίος προφανώς κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, παρουσιάζει απλά κάποια νούμερα μερικών χιλιάδων εχθρικών μεταναστών προς την Χώρα μας και άρα, αφού ο αριθμός των συμπραττώμενοων αμθελληνικές σκοπιμότητες είναι αμελλτέως, μπορεί να συνεχίσει τον ύπνο του δικαίου.

Όμως ο κύριος Μηταράκης δεν μπήκε στον κόπο να εξετάσει την ανθελληνική συμπεριφορά του DEP KIEF όπου στην ουσία, το υπουργείο του  αδιαφορεί για το συμβάν και παραπέμπει «αρμοδίως» στα άλλα υπουργεία την Ελληνική Λύση και φυσικά τον Ελληνικό Λαό.

Αν ο εν λόγω υπουργός πιστεύει ότι έτσι υπηρετεί το Εθνικό Συμφέρων είναι βαθιά νυχτωμένος.

 

«Επαφές του αυτοπροσδιοριζόμενου ως τουρκικού κόμματος “DEB” με μουσουλμάνους κατά προτίμηση προερχόμενους από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές με στόχο την συνένωσή τους για την υπέρβαση του εκλογικού ορίου του 3%»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «tourkikanea gr», της 9ης Οκτωβρίου 2021, το αυτοπροσδιοριζόμενο ως τουρκικό κόμμα «DEB» προσεγγίζει μουσουλμάνους από την Αθήνα και ιδιαιτέρως, προερχόμενους από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, χώρες με τις οποίες η Τουρκία διατηρεί άριστες σχέσεις, ενώ, ως γνωστόν, ιδιαιτέρως με την πρώτη εκ των προηγουμένων, η Τουρκία συνδέεται και με σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας. Στόχος αυτής της κίνησης είναι η κοινή πορεία στις εκλογές, με σκοπό την υπέρβαση του εκλογικού ορίου του 3%. Βεβαίως, το «DEB-KIEF», στις ευρωεκλογές του 2019, έλαβε ποσοστό 0,71% και 40.211 ψήφους, ενώ για να εκλέξει ευρωβουλευτή απαιτούνταν, περίπου, 170.000 ψήφοι. Αν και αυτό το ποσοστό είναι, μέχρι στιγμής, αμελητέο, προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά για την ανωτέρω κίνηση του «DEB» εκτός των ορίων του στην Θράκη και για την προσπάθεια προσεγγίσεως από μέρους του μουσουλμάνων, μεταξύ των οποίων και εκείνων που πρόσφατα έλαβαν την ελληνική ιθαγένεια και κατά συνέπεια, ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα. Δεδομένου δε και του γεγονότος ότι, το ανωτέρω κόμμα έχει την πλήρη στήριξη της Τουρκίας σε όλους τους τομείς και με δεδομένη την διαφαινόμενη προσπάθεια εναγκαλισμού των διαβιούντων μουσουλμάνων της χώρας μας υπό μια ενιαία καθοδήγηση, κατά το «ερντογανικό» όραμα του ενωμένου υπό μια ηγεσία σουνιτικού κόσμου, αυτή η κίνηση του «DEB» προκαλεί προβληματισμό και εγείρει ανησυχίες. Ίσως φανεί, στο εγγύς μέλλον, το πόσο επιπόλαια και βλαπτική για τα εθνικά συμφέροντα, την εσωτερική ασφάλεια και την κοινωνική γαλήνη ήταν η αθρόα απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε μουσουλμάνους και ιδιαιτέρως, σε προερχόμενους από φίλα προσκείμενες προς την Τουρκία χώρες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί: 

  1. Υπέπεσαν στην αντίληψη των Υπηρεσιών σας οι ανωτέρω αναφερόμενες κινήσεις- επαφές των μελών του «DEB», εκτός Θράκης; Αν ναι, τι προτίθεσθε να πράξετε περί αυτού;
  2. Πόσες χορηγήσεις ελληνικής ιθαγένειας απέδωσε το ελληνικό Κράτος, από την 1/1/2017 μέχρι σήμερα, σε μουσουλμάνους και πόσες εξ’ αυτών αποδόθηκαν σε άτομα προερχόμενα από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές;
  3. Για λόγους υψίστου εθνικού συμφέροντος, προτίθεσθε να περιορίσετε δραστικά την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε άτομα προερχόμενα από μουσουλμανικές χώρες και ιδιαιτέρως, από τις ως άνω, λόγω του διαφαινόμενου κινδύνου δημιουργίας μουσουλμανικού κόμματος εντός της Ελληνικής Επικράτειας;
  4. Πόσοι πολίτες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές διαμένουν νομίμως στην χώρα μας και πόσοι, έστω, κατά προσέγγιση, υπολογίζετε ότι είναι οι παρανόμως διαμένοντες των ίδιων, ως άνω, εθνικοτήτων;

Οι ερωτώντες Βουλευτές ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο κ. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Θ Έ Μ Α :       Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

ΣΧΕΤΙΚΆ:         Η υπ’ αριθμ. Πρωτ. 433/18-10-2021 Ερώτηση

Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Κ. Βελόπουλος και Κ. Χήτας, με θέμα: «Επαφές του αυτοπροσδιοριζόμενου ως τουρκικού κόμματος “DEB” με μουσουλμάνους κατά προτίμηση προερχόμενους από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές με στόχο την συνένωσή τους για την υπέρβαση του εκλογικού ορίου του 3%», και κατά το μέρος αυτής που αφορά σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σας παραθέτω τα στοιχεία των νομίμως διαμενόντων υπηκόων Πακιστάν και Μπαγκλαντές, όπως τηρούνται στις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου μας.

ΠΙΝΑΚΑΣ Α.: Συνολικός αριθμός εκκρεμών αιτήσεων και αδειών διαμονής σε ισχύ, υπηκόων Πακιστάν και Μπαγκλαντές, βάσει του ν. 4251/2014 (Α΄80) «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις» (ημ/νία αναφοράς 26/10/2021)

 

Υπηκοότητα

 

Εκκρεμείς

 

Ενεργές Άδειες Διαμονής

 

Σύνολο

Πακιστάν 5.214 25.826 31.040
Μπαγκλαντές 2.141 12.342 14.483

 

ΠΙΝΑΚΑΣ Β.: Συνολικό αριθμός εκκρεμών αιτήσεων διεθνούς προστασίας στον Α΄ ή στον Β΄ βαθμό καθώς και δικαιούχων διεθνούς προστασίας οι οποίοι είναι κάτοχοι Άδειας Διαμονής Ενιαίου Τύπου (ΑΔΕΤ) εν ισχύ (ημ/νία αναφοράς 30.9.2021).

 

 

Υπηκοότητα

 

Εκκρεμότητες Α’ βαθμού

 

Εκκρεμότητες Β’ βαθμού

Ενεργές ΑΔΕΤ (ημ/νία λήξης

>30.9.2021)

 

Σύνολο

Πακιστάν 2.167 1.151 366 3.684
Μπαγκλαντές 2.881 216 72 3.169

 

Κατά τα λοιπά, αρμόδια να ενημερώσουν τη Βουλή των Ελλήνων είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών.

 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Τα συμπεράσματα δικά σας και εννοείται ότι για τις χιλιάδες λαθρομεταναστών που κυκλοφορούν “σάλμα” – ανεξέλεγκτα –  στην επικράτεια ούτε λόγος.