ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΙ “ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ”
Τι αναφέρει ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεινής Περιοχής για την διαστρέβλωση των ειδήσεων από μειονοτικούς δημοσιογράφους της Θράκης, τόσο για την αήθει συμπεριφορά της Ολανδής “δημοσιογράφου”, αλλά και των όσων άσχημων, ανήθικων συμβαίνουν από την άλλη πλευρά του Έβρου στους παράνομους  μετανάστες όπου οι άνθρωποι, συναντούν μία απάνθρωπη και εργαλιοποιημένη συμπεριφορά σε βάρος τους από την γειτονική χώρα.
ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Δεν είναι μόνο που οι γνωστοί εντεταλμένοι “δημοσιογράφοι” του μειονοτικού τύπου στη Θράκη δυσκολεύονται να βρουν έστω μια θετική είδηση ή να διατυπώσουν μια ευνοϊκή γνώμη για τη χώρα που μεγάλωσαν και ζουν. Αυτό που τους καθιστά ακόμη πιο έκθετους και ανυπόληπτους στα μάτια της μειονότητας είναι ότι ψάχνουν τα κοινωνικά δίκτυα και τις ειδησεογραφικές πηγές για να ανακαλύψουν όποια αρνητική ή ψευδή είδηση για τη χώρα μας, να τη μεγεθύνουν και να τη σερβίρουν ως αξιόπιστη ανταπόκριση στα κανάλια της γειτονικής χώρας.
Πρόσφατο παράδειγμα το επεισόδιο που προσπάθησε να δημιουργήσει η δήθεν Ολλανδή δημοσιογράφος στην κοινή συνέντευξη τύπου των Πρωθυπουργών Ελλάδος και Ολλανδίας. Οι ανυπόστατες μομφές προς τη χώρα μας αναδείχθηκαν σε αναμφισβήτητες αλήθειες και οι “ανταποκριτές” από τη Θράκη ξεσπάθωναν στα γειτονικά κανάλια για την εχθρική στάση της Ελλάδας προς τους πρόσφυγες και μετανάστες. Καμία, όμως, μεταμέλεια όταν ανακαλύφθηκε το ποιόν και οι δράσεις της εξωστρεφούς Ολλανδής “δημοσιογράφου” που κατηγορείται για διευκόλυνση παράνομης διαμονής ξένου πολίτη. Η αποστολή της συκοφάντησης της χώρας είχε ήδη εκτελεστεί.
Από την άλλη, βέβαια, απόλυτη σιωπή όταν δημοσιεύονται βίντεο με αξιωματούχους της γειτονικής χώρας να εξωθούν και να εγκαταλείπουν εξαθλιωμένους ανθρώπους στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι χρυσοπληρώνονται από την Ευρώπη για να τους περιθάλπουν στο έδαφός τους. Αδιάφορο σφύριγμα όταν ένστολοι της “μητέρας – πατρίδας” εφοδιάζουν κατατρεγμένους πρόσφυγες με πολεμοφόδια και κόφτες συρματοπλεγμάτων για εισβολή σε ξένη χώρα. Κανένα δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, όταν παρόμοιες μέθοδοι “ανθρώπινων σφαιρών” χρησιμοποιούνται από τη δικτατορικά καθεστώτα εναντίων κρατών μελών της ΕΕ στην ανατολική Ευρώπη. Καμία είδηση όταν οι εθνικές αερογραμμές της γειτονικής χώρας μεταφέρουν με εισιτήρια άνευ επιστροφής μετανάστες σε χώρες-σύνορα της ΕΕ χωρίς να ζητούν βίζες από τις χώρες προέλευσης.
Με τη γιγάντωση των fake news στα κοινωνικά δίκτυα έχουν βρει τη χαρά τους. Εύκολη λεία “εγκυρότητας” όποιος πετά λάσπη στην Ελλάδα. Όσο εύκολα τους αναπαράγουν, τόσο περισσότερο απομακρύνονται από την κοινωνία της μειονότητας που τους γυρνά την πλάτη με περιφρόνηση και αδιαφορία. Εξάλλου, δεν εργάζονται για τα δικά της συμφέροντα…