Αρνητική η απάντηση του δημάρχου για μείωση 30% των δημοτικών τελών

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

Άκαρπη η προσπάθεια της παράταξης του Σάββα Μελισσόπουλου, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, να μειωθούν τα δημοτικά τέλη στον δήμο Ξάνθης κατά 30%

Στην ανακοίνωσή του ο Σάββας Μελισσόπουλος αναφέρει ότι κατά την διάρκεια συζήτησης του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή, ο δήμαρχος ήταν αρνητικός να δεχτεί την πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών κατά 30% ενώ όλα τα στοιχεία, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του,  δείχνουν ότι τα οικονομικά του δήμου επιτρέπουν την εν λόγω μείωση.

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ;

Σαφώς και παραμένει αναπάντητο το ερώτημα, συνδυαζόμενο όμως με την γενικότερη απραξία της δημοτικής αρχής και φυσικά μίας σπατάλης που έχει να κάνει με το κόστος των πολλών και αγνώστων ειδικών συμβούλων, αντιδημάρχων που στην ουσία κανένας δεν γνωρίζει τον αριθμό, επιτετραμμένους και διαφόρους άλλους «παρατρεχάμενους» που γυροφέρνουν στις παρυφές του δημάρχου με το «αζημίωτο», μοιραία κοστίζουν.

Αν δε υπολογίσει κανείς το κόστος των απευθείας αναθέσεων θα αντιληφθεί τον λόγο που ο δήμαρχος δεν μειώνει τα δημοτικά τέλη.

Όταν για παράδειγμα τα δημοσιεύματα φέρουν ασφαλιστική εταιρεία από την Δράμα να κάνει προσφορά ασφάλισης των οχημάτων του δήμου της Ξάνθης της τάξης των 9000 ευρώ και ο δήμαρχος την ίδια δαπάνη την δίνει με απευθείας ανάθεση 19.000 ευρώ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η δημοτική αρχή χρειάζεται χρήμα για να συντηρήσει όλο αυτό το «πακέτο» των αργόσχολων που ζουν, επιβιώνουν κάτω από την σκιά του και σε βάρος των Ξανθιωτών.

Μοιραία δεν περισσεύουν χρήματα για να ελαφρυνθούν οι Ξανθιώτες από τα βάρη των δημοτικών τελών

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

  • ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΜΕΙΩΣΗ 30% για το 2022
  • ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ!!

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προτείναμε στον Δήμαρχο Ξάνθης, να προχωρήσουμε σε μία γενναία μείωση των Δημοτικών Τελών για τους πολίτες της Ξάνθης, της τάξης του 30% για το έτος 2022.

Η πρότασή μας αυτή είναι και ρεαλιστικά εφικτή και εφαρμόσιμη.

Αρχικά είναι σύμφωνη με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου μας, αλλά ταυτόχρονα απαντά και στις ουσιαστικές ανάγκες των συμπολιτών μας, στις ανάγκες δηλαδή του κάθε νοικοκυριού και της κάθε Επιχείρησης της πόλης μας που αυτή την περίοδο δοκιμάζεται και από την πανδημία και από την οικονομική δυσπραγία που αυτή επέφερε.

Η απάντηση φυσικά του Δημάρχου ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ, μη δεχόμενος καμία συζήτηση για το ζήτημα αυτό, πέραν της δικής του πρότασης!!!!

Αναμενόμενο, αφού άλλες είναι οι επιλογές και οι προτεραιότητες του Δημάρχου και της σημερινής Δημοτικής Αρχής… Πού να εξοικονομηθούν χρήματα για μια ουσιαστική ελάφρυνση των συμπολιτών μας;

Αγαπητοί συμπολίτες, δυστυχώς την πρότασή μας αυτή δεν μπορούμε να τη διεκδικήσουμε ούτε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα έρθει σύντομα προς συζήτηση το θέμα, παρότι εκεί όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης έχουμε την πλειοψηφία.

Και αυτό συμβαίνει διότι ο Προϋπολογισμός του Δήμου και τα Δημοτικά Τέλη μπορούν να αποφασιστούν και να ψηφιστούν από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή ακόμη και με 1 μόνο ψήφο, σύμφωνα με τις τελευταίες «δημοκρατικές» ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών !!!

Παρόλα αυτά η προσπάθεια και ο αγώνας μας να εκπροσωπήσουμε σωστά και δίκαια τους χιλιάδες συμπολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, δε θα σταματήσει εδώ. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική επικράτηση όλων εκείνων των ανθρώπων που θέλουν να δουν την Ξάνθη μας να είναι και πάλι μια πόλη σύγχρονη, ανεπτυγμένη, αλλά ταυτόχρονα κοινωνικά ευαίσθητη και δίκαιη, πόλη που θα έχει πάντα στο κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ