Χ. Μέτιο στείλε στο σπίτι του τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας

Διαβάσαμε όλοι την ανακοίνωση της Περιφέρειας για την συνάντηση του Χ. Μέτιου με τους κτηνοτρόφους. παρουσία μάλιστα του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής οικονομίας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από τις κινητοποιήσεις των αγροτών ήταν παρόντας και ο κ. Ζαμπίδης αντιπεριφερειάρχης, υπεύθυνος – στην θεωρία- για την επίλυση των προβλημάτων της αγροτοκτηνοτροφικής δραστηριότητας πολιτών της Περιφέρειας  και η απορία των παρατηρητών αυτής της σύσκεψης η οποία είχε σαν επωδό ότι οι κτηνοτρόφοι πρέπει να συγκεκριμενοποιήσουν τις προτάσεις τους για να μπορέσει ο περιφερειάρχης να προωθήσει τα αιτήματα των κτηνοτρόφων στα υπουργεία και όπως είναι γνωστό αυτή η γενικόλογη πρωτοβουλία της περιφέρειας θα χαθεί στα συρτάρια των υπουργείων όπως ακριβώς γίνεται εδώ και δεκάδες χρόνια από την μεταπολίτευση και μετά.

Η ένσταση ενός παρατηρητή είναι άλλη. Η Περιφέρεια δεν γνωρίζει τα προβλήματα των κτηνοτρόφων οι οποίοι «βελάζουν» από πέρση με την αδικία σε βάρος τους που έχει να κάνει με τα βοσκοτόπια όπου η περιφέρεια πιάστηκε στον ύπνο και δεν προάσπισε τα συμφέροντα των πολιτών κτηνοτρόφων της ΑΜΘ.

Η κτηνοτρόφοι κάθε τρείς και λίγο είτε μέσω των ΜΜΕ είτε μέσω των κινητοποιήσεων είτε μέσω των συσκέψεων και συναντήσεων διατρανώνουν τα προβλήματα τους αλλά αυτά λέγονται σε ώτα μη ακουόντων και απλά σήμερα η περιφέρεια εδέησε στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου να συναντηθεί με τους κτηνοτρόφους κάτι που ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης έπρεπε να κάνει κάθε μέρα.

Η αλήθεια είναι ότι τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας δεν έχουμε την τιμή να τον γνωρίζουμε, όμως ο περιφερειάρχης να ζητά την καταγραφή των προβλημάτων των κτηνοτρόφων, σημαίνει το λιγότερο ότι ο στενός του συνεργάτης και αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για τα θέματα και τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, δεν έχει πατήσει σε στάνη και σίγουρα μέσα από το γραφείο του δεν μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων.

Όσο για τον κ. Μέτιο που ο αντιπεριφερειάρχης του δεν είχε την λίστα με τα προβλήματα σημαίνει ότι βρίσκεται σε αυτήν την θέση ελέω πολιτικής εξυπηρέτησης και ότι δεν κάνει για αυτό το πόστο που το πληρώνουν οι φορολογούμενοι.

Άρα ο Περιφερειάρχης κρατά σε θέσεις κλειδιά για την οικονομία και την ανάπτυξη ανθρώπους οι οποίοι όχι μόνο δεν γνωρίζουν το αντικείμενο αλλά με κοστούμια και μέσα από το γραφείο προσπαθούν – λέμε τώρα – να λύσουν προβλήματα ανθρώπων του μόχθου και του αγώνα για την επιβίωση.

Στείλε στο σπίτι του τον αντιπεριφερειάρχη σου κ. Μέτιο και βάλε κάποιον άνθρωπο που να θέλει να δουλέψει. Εκτός πιά αν είναι πάνω από τις ζωές και το αύριο των κτηνοτρόφων το πολιτικό αλισβερίσι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΙΑΝΟΣ