Πτώση οροφής σε σχολείο: Οι μαρτυρίες των παιδιών και η δασκάλα που τα έσωσε σαν από θαύμα

Ο ρόλος της δασκάλας της ΣΤ τάξης αποδεικνύεται κομβικός στη διάσωση των παιδιών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας όπου κατέρρευσε οροφή. Τι είπε στο NEWS 24/7 ο Δήμαρχος Πυλαίας.

Σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες των μαθητών της ΣΤ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας, οι οποίοι σώθηκαν από θαύμα την τελευταία στιγμή, χάρη στην προνοητικότητα της δασκάλας τους.

Τα παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, μίλησαν για τις στιγμές τρόμου που έζησαν, καθώς νωρίς το πρωί την ώρα που έκαναν προσευχή, η δασκάλα ανησύχησε από τις ύποπτες ρωγμές που παρατήρησε στο ταβάνι και τους ζήτησε να βγουν γρήγορα έξω όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

«Μπήκαμε, περιμέναμε κάποια λεπτά για να κάνουμε προσευχή. Όταν κάναμε προσευχή η κυρία σαν να τρόμαξε γιατί είδε τις ρωγμές πάνω στο ταβάνι. Άρχισε να ανησυχεί και μας είπε “παιδιά υπάρχουν ρωγμές πάνω στο ταβάνι, καλύτερα να βγούμε έξω”. Μας έβγαλε έξω σε σειρές και μετά από λίγη ώρα μας είπαν πως το ταβάνι άρχισε να πέφτει. Και όταν αρχίσαμε να φεύγουμε ακούσαμε ένα μπαμ», περιγράφει ο μικρός Βασίλης, μαθητής και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

«Είχαμε φτάσει στην πόρτα για να βγούμε και ακούσαμε ένα μπαμ τεράστιο. Προλάβαμε όμως και βγήκαμε έξω. Χάρη στη δασκάλα μας σωθήκαμε, όμως φοβηθήκαμε πάρα πολύ», δηλώνει ένας άλλος μαθητής, ο Δημήτρης, ενώ ο πατέρας του αναφέρει πως η διεύθυνση τούς ενημέρωσε να έρθουν να παραλάβουν τα παιδιά τους στις 11.30, χωρίς να τους ενημερώσει για το τι συνέβη.

Το κτίριο ενοικιάζεται από το Δήμο της Πυλαίας από ιδιώτη. Προς το παρόν και ο Δήμος ερευνά το περιστατικό και μάλιστα ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και η αντιδήμαρχος Παιδείας, Ελένη Γιαννούδη βρέθηκαν στο σχολείο από την πρώτη στιγμή.

“Κακοτεχνία με τις γυψοσανίδες”

Το NEWS 24/7 επικοινώνησε με το δήμαρχο ο οποίος μας είπε τα εξής: “Πρόκειται για μία μεγάλη κακοτεχνία της γιψοσανίδας που είχε μπει στις αίθουσες του πάνω ορόφου για λόγους μόνωσης. Ιδιωτική ήταν η μελέτη από τον ιδιώτη ιδιοκτήτη του κτιρίου. Δώσαμε εντολή να ξηλωθούν τα πάντα.

Για το επόμενο πενθήμερο το σχολείο θα είναι κλειστό και τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση, έχουμε ήδη μιλήσει με το Υπουργείο Παιδείας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης η Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης έδωσε εντολή για κατεπείγουσα έρευνα έτσι ώστε να διερευνυθούν τα αίτια του ατυχήματος από το τοπικό αστυνομικό τμήμα και να διαπιστωθεί αν τυχόν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.