Στην Αθήνα η καγκελάριος Μέρκελ. Ποιος ο λόγος της επίσκεψής της; Ήρθε να δώσει τις τελευταίες οδηγίες προς “ναυτηλλόμενους”;

Είναι γνωστό ότι η Μέρκελ θεωρεί πώς η Αθήνα είναι προτεκτοράτο της και ίσως αυτός να είναι ο λόγος της επίσκεψής της, προκειμένου να δώσει τις τελικές της οδηγίες;

Η Μέρκελ εξακολουθεί να θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι το χωράφι της και λίγο πριν την εγκατάλειψη της καγκελαρίας, ήρθε να πει τι; Μήπως πώς να μοιραστεί το Αιγαίο με τους κακούς γείτονές μας;

Πολύ φοβόμαστε ότι τα αποτελέσματα αυτής της επίσκεψης δεν θα έχουν καλό αποτέλεσμα και αυτό θα το δούμε αρκετά σύντομα με δεδομένο ότι η Μέρκελ την επόμενη δεκαετία – αφού έχει αναπτύξει εδώ και πολλά χρόνια τους μηχανισμούς της μέσα στην καγκελαρία – θα είναι η σκιά πίσω από όλες τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και στον οικονομικό έλεγχο της Ελλάδος.

Μακάρι να βγούμε ψεύτες και να ήρθε απλά να αποχαιρετίσει τον φίλο των Γερμανών Κ. Μητσοτάκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 8 το αεροπλάνο που μετέφερε στη χώρα μας από το Βερολίνο την καγεκλάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Αμέσως μετά την άφιξή της, η καγκελάριος μετέβη στην οικία του πρωθυπουργού, ο οποίος παραθέτει προς τιμήν της ιδιωτικό δείπνο.

Η Άγγελα Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα για τελευταία φορά ως καγκελάριος της Γερμανίας, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το αυριανό πρόγραμμα της καγελαρίου αρχίζει στις 9 το πρωί με την ομιλία της σε νέους, που θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:15 θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, στις 10:50, η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντησή τους, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της καγκελαρίου στην Ελλάδα, η ΕΛΑΣ προχωρεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής. Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται απογευματινές-βραδινές ώρες της Πέμπτης, 28 Οκτωβρίου και πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, 29 Οκτωβρίου, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ