Χωρίς τη συμμετοχή μαθητών, εθελοντών και πολιτιστικών συλλόγων, παρά μόνο του Στρατού, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ξάνθη.

 

Η απόφαση για τη μη συμμετοχή μαθητών ελήφθη λίγα μόλις 24ωρα πριν την παρέλαση, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων που καταγράφονται τόσο στην Ξάνθη όσο και ευρύτερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Το Δ’ Σώμα Στρατού έδωσε ηχηρό «παρών» στην παρέλαση, ενώ πολίτες είχαν συγκεντρωθεί επί της 28ης Οκτωβρίου και παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς και την κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ελευθερίας και το Ηρώο της πόλης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος.

«Περάσαμε 2 χρόνια δύσκολα, χωρίς παρελάσεις και εκδηλώσεις και βλέπουμε ότι το έχει ανάγκη ο λαός και αυτό φαίνεται από τη συμμετοχή του σήμερα. Οι παρελάσεις και όλες αυτές οι εκδηλώσεις είναι ευκαιρίες μνήμης, σεβασμού και αναγνώρισης της θυσίας όλων εκείνων που αγωνίστηκαν, για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι» σημείωσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, ο οποίος δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα υπέρ της τήρησης των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό.

«Ειδικά η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται σήμερα από την πανδημία και θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα, πατρικής αγάπης προς τον λαό μας. Να ακούμε τους γιατρούς και μόνο τους γιατρούς αυτή την περίοδο κανέναν άλλον. Να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της δικής μας υγείας αλλά και των συνανθρώπων μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, τόνισε χαρακτηριστικά πως «28 Οκτωβρίου του 1940 κάποιος υποτίμησε την ελληνική λεβεντιά και τις δυνατότητές μας. 28 Οκτωβρίου του 2021 προτρέπω κανείς να μην υποτιμήσει τη δυναμική του ελληνικού στρατού και την ομοψυχία του ελληνικού έθνους».