Δήμαρχος Αβδήρων: Δεν πρόκειται ν’ αφήσουμε έτσι το θέμα, θα κινητοποιήσουμε όλους τους κατοίκους. Είναι απαράδεκτη η απόφαση υποβάθμισης του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Αβδήρων θα φέρω εκτάκτως το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο

 Απόφαση κόλαφος για τους Αβδηρίτες η υποβάθμιση του Κ.Υ.

  ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΤΙΡΙΔΗ! 

 Σύμφωνα με δηλώσεις του στον ΜΑΧΗΤΗ, ήδη ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, ετοιμάζεται να φέρει εκτάκτως το συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, καταγγέλλοντας την απόφαση της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης και να στείλει σχετική επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη που έχει ωστόσο ενημερωθεί για τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ Δήμου Αβδήρων και το θέμα έχει πάρει τεράστια διάσταση. 

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί και η αδιαφορία των τριών βουλευτών του Νομού Ξάνθης και ιδίως του Κυβερνητικού βουλευτή και γιατρού Σπύρου Τσιλιγγίρη που παραμένει απών για μια ακόμη φορά στα προβλήματα του τόπου!! 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου του Κέντρου Υγείας Αβδήρων, «θα εξυπηρετεί από 1/11/2021 μόνο κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας ασθενείς με χρόνια και επείγοντα προβλήματα υγείας»!!! Στην ουσία δηλαδή μετατρέπεται σε….ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ!! 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΥ ΑΒΔΗΡΩΝ έχει ως εξής:

Αναστολή λειτουργίας Περιφερειακών Ιατρείων και ΚΥ Αβδήρων από 1 Νοεμβρίου 2021

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως με την απόφαση με αρ πρωτ  44770/27-10-2021 του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας -Θράκης κ. Τσαλικάκη αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Περιφερειακών Ιατρείων των Νομών Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.  

Επίσης τροποποιείται  η λειτουργία του ΚΥ Αβδήρων Ξάνθης με νέα λειτουργία από Δευτέρα ως Παρασκευή 7.00 με 15.00 από 1/11/2021 ως 31/12/2021.

Παρακαλώ να ενημερώσετε τους πολίτες του Νομού Ξάνθης ότι για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021 το ΚΥ Αβδήρων θα εξυπηρετεί μόνο κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας ασθενείς με χρόνια και επείγοντα προβλήματα υγείας και το εμβολιαστικό κέντρο και δεν θα εφημερεύει καθόλου καθώς θα είναι κλειστό από τις 15.00 ως τις 7.00 το πρωί καθημερινές και ολόκληρα τα Σαββατοκύριακα. Καλούνται οι ασθενείς της περιοχής μας για τη χρόνια συνταγογράφηση των φαρμάκων τους να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2541355401 του ΚΥ Αβδήρων και για επείγοντα προβλήματά τους μετά τις 15.00 στο Νοσοκομείο Ξάνθης.

Άβδηρα 27/10/21

Η Δ/νση του ΚΥ Αβδήρων