Βρείτε την ισορροπία μεταξύ μητρότητας, δουλειάς και προσωπικής φροντίδας

Αν γίνατε πρόσφατα μαμά, σίγουρα θα έχετε ήδη παρατηρήσει ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να δημιουργήσετε ισορροπίες μεταξύ της μητρότητας, της εργασίας και της φροντίδας του εαυτού σας. Το τελευταίο μπορεί να μην το κάνετε και καθόλου. Ωστόσο, το να φροντίζετε τον εαυτό σας είναι και αυτό εξίσου σημαντικό με όλα τα υπόλοιπα. Γιατί αν δεν είστε εσείς η ίδια καλά, πώς ακριβώς θα φροντίσετε όλους τους άλλους;

Οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν να βρείτε τις ισορροπίες σας.

  1. Η φροντίδα του εαυτού σας πρέπει να μπει στο πρόγραμμά σας

Αν παρατηρείτε ότι συνήθως σας αποσπούν την προσοχή όλα όσα πρέπει να γίνουν στην καθημερινότητά σας, είναι καλή ιδέα να βάλετε την προσωπική σας φροντίδα στο πρόγραμμά σας. Κυριολεκτικά να τη σημειώσετε στην ατζέντα σας, σε συγκεκριμένες ώρες. Και εκείνες τις ώρες να υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι δεν θα κάνετε τίποτα άλλο πέρα από όσα σας βοηθούν να αισθάνεστε όμορφα.

  1. Μην έχετε ενοχές

Σίγουρα αυτό είναι πιο εύκολο να το πει κανείς από το να το κάνει. Αλλά είναι σημαντικό να προσπαθείτε να μην έχετε ενοχές. Δεν μπορεί όλη σας η ζωή να περιστρέφεται γύρω από τη φροντίδα των παιδιών και του σπιτιού ή γύρω από τη δουλειά σας. Είστε και εσείς σημαντική και παραμένετε γυναίκα εκτός από μητέρα και επαγγελματίας. Δεν θα μπορέσετε να ισορροπήσετε όλες τις πλευρές της ζωής σας, αν κατακρίνετε συνεχώς τον εαυτό σας που κάνατε ένα μικρό διάλειμμα.

  1. Βάλτε ξανά στη ζωή σας όσα αγαπάτε να κάνετε

Όσο τα παιδιά είναι μικρά, σίγουρα είναι δύσκολο να κάνετε τα πράγματα που σας αρέσουν. Αλλά όσο μεγαλώνουν και αρχίζουν σταδιακά να χρειάζονται λιγότερη φροντίδα, μπορείτε να βάλετε ξανά στο πρόγραμμά σας τα πράγματα που αγαπάτε. Μπορεί να παίζατε συχνά κάποιο μουσικό όργανο, να διαβάζατε πολλά βιβλία ή ακόμη και να σας άρεσε να πηγαίνετε για μασάζ. Η περίπτωση του μασάζ δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο μπορεί να νομίζετε, γιατί μπορείτε να κάνετε και μασάζ κατ’ οίκον https://velvetmassage.gr/ . Το μασάζ είναι ένα πραγματικό δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας για να αισθανθείτε καλύτερα. Με το μασάζ κατ’ οίκον, δεν χρειάζεται καν να μετακινηθείτε, με αποτέλεσμα να μπορείτε να το συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας πολύ πιο εύκολα. Γενικότερα, είναι σημαντικό να είστε ευέλικτη για να μπορείτε να κάνετε όσα σας αρέσουν με την άνεσή σας.

Μην ξεχνάτε να κοιμάστε και να τρέφεστε καλά, αλλά και να φροντίζετε γενικότερα το σώμα σας. Αν υπάρχει χώρος στο πρόγραμμά σας για λίγη γυμναστική, ακόμη καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να κάνετε όσα σας αρέσουν για να μην χάνετε τον εαυτό σας.