Η εποχή των δεινοσαύρων επιστρέφει;

ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΟΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ;

Δεν γνωρίζουμε  πώς καταγράφουν την εικόνα που αυτή τη στιγμή συντίθεται στην Αθήνα οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ και πώς θα αντιδράσουν όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης.

Όλο αυτό το «παλιό» ΠΑΣΟΚ. Το νέο ΚΙΝΑΛ, οι μεταρρυθμιστές, ο Παπανδρέου, ο Λοβέρδος και οι λοιποί κληρονόμοι του Ανδρέα Παπανδρέου, θυμίζουν κάτι από το Τζουράσικ Πάρκ, δηλαδή τον χώρο όπου κάποιοι επιστήμονες προσπαθούν να ξαναστήσουν  την εποχή των δεινοσαύρων και όσοι από εμάς όλους θυμόμαστε το τέλος της ταινίας γνωρίζουμε που καταλήγει και για να το φέρουμε στα μέτρα της κινητοποίησης των παλαιών μελών του πρώην ΠΑΣΟΚ, νυν ΚΙΝΑΛ, βλέπουμε τα παλαιά στελέχη  – παρωχημένοι «δεινόσαυροι»  της πολιτικής, να προσπαθούν να πάρουν τη αρχηγία ή για να πιάσουν «στασίδι» σε αυτό που θα γεννηθεί από την κυοφορία που συντελείτε εδώ και καιρό στους κόλπους του κόμματος.

Σεβαστές οι επιθυμίες των εν δυνάμει αρχηγών και πρωτοκλασάτων του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ αλλά τι το καινούριο θα μπορούσαν να δώσουν σε ένα κόμμα και μία κοινωνία που από τα πολύ μεγάλα ποσοστά του Α. Παπανδρέου έφτασαν μετά βίας στο 8 – 10%.

Αυτό που κατά την γνώμη πολλών τοπικών μελλών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  θα έδινε μία θετική αύρα στο κόμμα, που ας μη κρυβόμαστε, κυριάρχησε για δεκαετίες στην πολιτική ζωή του τόπου, θα προσέθετε ίσως στα συν του αν όλοι οι δεινόσαυροι έκαναν πίσω και στήριζαν έναν νέο και άφθαρτο πολιτικό.

Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί την παρουσία του Γ. Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργού που οδήγησε την χώρα στα μνημόνια με ανακατεμένα συναισθήματα γιατί δεν ξεχνούν  τις οικονομικές δυσκολίες που έφερε η απόφαση του Γ, Παπανδρέου  εδώ και δεκαετίες.

Το ερώτημα είναι. Τελικά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα καταφέρει να επαναφέρει την εποχή των δεινοσαύρων στον πολιτικό στίβο ή θα δώσει αυτό που επιθυμεί ένα κομμάτι της κοινωνίας δηλαδή έναν γνήσιο σοσιαλιστικό πολιτικό οργανισμό που θα έχει επίκεντρο τον πολίτη;