Από το Σάββατο ξεκινούν τα “προνόμια” των εμβολιασμένων

Η ευφορία που προκάλεσε η ανακοίνωση των νέων μέτρων από το υπουργείο Υγείας, με τα οποία καταργούνται όλοι οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους, αλλά και τα τοπικά lockdown, έδωσε τη θέση της στην ανησυχία.

Και αυτό, γιατί ακόμη και οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ως «ρίσκο» τις κυβερνητικές αποφάσεις, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, προκειμένου να μην πληγεί περαιτέρω η οικονομία.

Μάλιστα, ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα, τα προγνωστικά των γιατρών δεν είναι αισιόδοξα, καθώς ήδη η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πάρα πολύ δύσκολη και το επόμενο διάστημα φαντάζει ως ιδιαίτερα ανησυχητικό ως προς την πορείας της πανδφημίας.

Τα μέτρα

Η βασική αλλαγή είναι πως, στους χώρους με εμβολιασμένους, δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός, εκτός από την χρήση μάσκα κατά την είσοδο και την έξοδο από το χώρο.

Για το προσωπικό θα υπάρχουν όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται.

Στους μεικτούς χώρους, θα συνεχίσουν να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες, δηλαδή η επίδειξη rapid test από τους μη εμβολιασμένους, ενώ δεν αλλάζει το ποσοστό χωρητικότητας.