Κυβερνήτες που δεν προστατεύουν τα σύνορα της Χώρας, δεν θα προστατεύσουν ούτε τα σπίτια των πολιτών.

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ.

Διαβάστε τι απαντά το Υπουργείο προστασίας του πολίτη σε σχετικό ερώτημα της Ελληνικής Λύσης αναφορικά με την Λετονία που κήρυξε την χώρα της σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης γιατί πέρασαν 200 Ταλιμπάν στην Χώρα τους προκειμένου να ασκηθεί έστω και βίαιη απώθηση των λαθρομεταναστών από το Αφγανιστάν που ανάμεσά τους είναι κρυμμένοι ακραίοι ισλαμιστές και μόλις προχθές η αντιτρομοκρατική ξετρύπωσε έναν στην Αθήνα.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο κ. Βελόπουλος και ο κ. Χύτος ρώτησαν τους αρμόδιους υπουργούς, την στιγμή που στην Ελλάδα περνούν καθημερινά 200 και πάνω λαθρομετανάστες, αν η Ελλάδα προτίθεται να πράξει κάτι αντίστοιχο για να προστατέψει τα σύνορά της.

Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας απάντησε λέγοντας αρες μάρες κουκουνάρες και στην ουσία τίποτε.

Ο υπουργός σε απάντηση της συγκεκριμένης ερώτησης των βουλευτών της αντιπολίτευσης, ανέπτυξε την σχετική φιλολογία που αναπτύσσουν διαχρονικά κυβερνήσεις που είναι ανίκανες να προστατεύσουν την άλωση των συνόρων και την αλλοίωση του πληθυσμού.

Με λίγα λόγια απαντά το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη: Σας γνωρίζουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία, μεταξύ άλλων, ενίσχυσε και τη συνεργασία της με τη EUROPOL, μέσω της σύναψης Επιχειρησιακού Σχεδίου Καταπολέμησης Δικτύων Παράνομης Διακίνησης Ανθρώπων (Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο), αποσκοπώντας στην εξάρθρωση και αποδιοργάνωση των εγκληματικών δικτύων διακίνησης μεταναστών στη χώρα μας και την καταπολέμηση της συναφούς διασυνοριακής εγκληματικότητας.

Επιπρόσθετα, προς τον σκοπό αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω της διακρατικής συνεργασίας και αξιοποίησης των δυνατοτήτων των αρμόδιων ευρωπαϊκών Οργανισμών πραγματοποιούνται Κοινές Ημέρες Δράσης (JAD), στο πλαίσιο εφαρμογής του Κύκλου Πολιτικής της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος (EU Policy Cycle), στις οποίες η χώρα μας συμμετέχει και με ρόλο διοργανωτή – συνδιοργανωτή.

Παράλληλα, δίδεται ιδιαίτερη μέριμνα για την κατάρτιση και εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού που διατίθεται για εκτέλεση των καθηκόντων του σε Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, καθώς και Υπηρεσίες Ελέγχου Διαβατηρίων. Για το σκοπό αυτό, παρασχέθηκαν, μεταξύ διαφόρων εκπαιδευτικών δράσεων, εκπαιδεύσεις με αντικείμενο τη συνοριακή επιτήρηση και τους συνοριακούς ελέγχους, τη διαδικασία ταυτοποίησης υπηκοότητας των νεοεισερχομένων αλλοδαπών (screening), τη διαδικασία αφενημέρωσης (debriefing), καθώς και σε θέματα ανάλυσης κινδύνου (Risk Analysis).

Τονίζεται δε ότι, κατά την είσοδο και έξοδο προσώπων από και προς τον ενιαίο χώρο Schengen, διενεργείται από τις αρμόδιες αστυνομικές και τελωνειακές Αρχές της χώρας ο προβλεπόμενος από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/399 «Κώδικας Συνόρων του Σένγκεν», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, συνοριακός έλεγχος.

Τέλος, παρέπεται να λεχθεί ότι, η χώρα μας -σε κάθε περίπτωση- λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο σε ό,τι αφορά στον αποτελεσματικότερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων μας όσο και για την αρτιότερη διαχείριση των εισερχόμενων μεικτών μεταναστευτικών ροών, αξιοποιώντας στο έπακρο το ανθρώπινο δυναμικό -με σημαντική πρόσθετη ενίσχυση μονίμων Συνοριακών Φυλάκων, οι οποίοι εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή του Έβρου (ελληνοτουρκικά χερσαία και ποτάμια σύνορα) και τη διενέργεια κοινών επιχειρήσεων με τον FRONTEX που διεξάγονται στην ελληνική επικράτεια-, τον διαθέσιμο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και την αποκτηθείσα επιχειρησιακή εμπειρία, με στόχο την πρόληψη, αποτροπή και, σε συντρέχουσα περίπτωση, κατασταλτική αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καταστάσεων στις οποίες παρουσιάζεται εντεινόμενη πίεση.

Διαβάσατε πουθενά ότι θα προστατεύσει η κυβέρνηση με οποιονδήποτε τρόπο τα σύνορά της;

Όχι. Η απάντηση του υπουργού χαμένη μέσα στην  θεωρεία και τίποτε άλλο.

Εν εντωμεταξύ ο κ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο συνυπουργός του κ. Μηταράκης, εξακολουθούν να λένε στις δηλώσεις τους ότι μειώθηκε η παράνομη μετανάστευση κατά90%.

 Αλήθεια γιατί δεν ρωτούν τους απλούς πολίτες της Θράκης και ιδιαίτερα του Έβρου και της Ξάνθης που μέρα μεσημέρι βλεπουν τους λαθρομετανάστες να κυκλοφορούν στους δρόμους σαν να μη συμβαίνει τίποτε;

Γιατί οι κκ υπουργοί απαγορεύουν στην αστυνομία να καταδιώξει και να συλλάβει τους παράνομα εισελθόντες λαθρομετανάστες στην χώρα όπως θα έκανε κάθε κράτος που θέλει να προστατεύεσει τους πολίτες και τα σύνορά του; Γιατί επιτρέπει την καταδίωξη σε οποιοδήποτε έγκλημα αλλά αν πρόκειτε για λαθρομετανάστες με την δικαιολογία να αποφευχθούν τραυματισμοί πολιτών απαγόρευσε την καταδίωξη; Όταν οι αστυνομικοί καταδιώκουν εγκληματίες εκεί δεν κινδυνεύουν ζωές ή δεν υπάρχουν παράπλευρα θύματα;

Πολλοί ίσως να παρεξηγήσουν τα άρθρα μας που στην ουσία βάλλουν κατά της απραξίας των τελευταίων κυβερνήσεων μετατρέποντας την χώρα σε ισλάμ μακριά από τα πιστεύω και την διάθεση των Ελλήνων πολιτών.

Για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Δεν έχουμε πρόβλημα αν δίπλα μας κυκλοφορεί άσπρος, μαύρος ή κίτρινος πολίτης στην Ελλάδα. Έχουμε όμως πρόβλημα με την αδιαφορία των κυβερνήσεων αναφορικά με την προστασία των συνόρων και σημειώνουμε λέγοντας ότι μας είναι αδιάφορο αν τα σύνορά της Χώρας μας τα παραβιάσει άνθρωπος ή κουνάβι. Από την στιγμή που μπαίνει παράνομα στην χώρα μας – στο σπίτι – μας, είναι αδιάφορες οι προθέσεις του, πόσο μάλλον όταν ο εν λόγο λαθρομετανάστης κινείτε χιλιάδες χιλιάδων χιλιομέτρων περνώντας από δύο και τρείς χώρες για να μπει λαθραία στην δική μας.

Με λίγα λόγια αν οι κυβερνόντες είναι ανίκανοι, ή δεν θέλουν να προστατεύσουν τα σύνορα της Χώρας μας δείχνοντας μία περίεργη ανοχή σε αυτό το έγκλημα που διαπράττουν πολίτες άλλων χωρών και δεν συλλαμβάνονται, δικάζονται και απελαύνονται από την Χώρα μας, τι πιστεύει άραγε ο μέσος πολίτης της Ελλάδας, αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία και αδιαφορούν για τα σύνορα, πιστεύει κανείς ότι αυτοί οι κυβερνήτες, θα  κάνουν τα αδύνατα δυνατά να προστατεύσουν την οικογενειακή μας εστία; Το σπίτι μας;

Μάλλον όχι.

Και αν γίνει πόλεμος με την Τουρκία θα σταθούν στοπ πλευρό των Ελλήνων για να προστατεύσουν τα ιερά και όσια;

Το πιστεύει κανείς;

Μάλλον όχι. Θα πάρουν το πρώτο αεροπλάνο αυτοί και οι οικογένειες τους για ασφαλείς τόπους και με τα λεφτά που έχουν κονομήσει όσα χρόνια που ασχολούνται με την πολιτική από γενιά σε γενιά, θα ζήσουν σε μία άλλη ασφαλή χώρα αυτοί και τα δισέγγονά τους.

Τι μένει;

Να χρησιμοποιήσει ο Έλληνας ψηφοφόρος το μοναδικό όπλο που του δίνει το Σύνταγμα και, τις εκλογές, και να τους στείλει όλους από εκεί που ήρθαν.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις της Ελληνικής Λύσης

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 

  1. Προτίθεσθε να κηρύξετε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την Ελληνική Επικράτεια, όπως η Λετονία, με την οποία είμαστε από κοινού μέλη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., λόγω των εντόνως φημολογούμενων επικείμενων αφγανικών «(λαθρο)μεταναστευτικών» ροών προς τα σύνορά μας και λόγω του γεγονότος ότι, καθημερινά, εισβάλλουν από τον Έβρο στην χώρα μας πολυπληθείς ορδές τουριστο-μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων;

 

  1. Επειδή, πλην του εξωτερικού μετώπου που θα δημιουργηθεί στα σύνορά μας, υπάρχει και το εσωτερικό μέτωπο των δουλεμπορικών και ανθελληνικών στη συντριπτική τους πλειοψηφία Μ.Κ.Ο., αλλά και των διαφόρων ξένων οργανώσεων ή και των με αδιευκρίνιστους πόρους δρώντων «αλληλέγγυων», τι προτίθεσθε να πράξετε για την αντιμετώπιση όλων αυτών των ανωτέρω απειλών; Θα δώσετε εντολή για το κλείσιμό τους, απαγορεύοντας την δράση τους στην χώρα μας, θέτοντας, έτσι, το εθνικό συμφέρον και την ασφάλεια των Ελλήνων υπεράνω των δουλεμπόρων, των ανθελλήνων και των πρακτόρων ξένων κρατών;