Ξάνθη ο τουρισμός στην «κατάψυξη»;

ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΓΝΙΔΙΟΥ;

Η αντιπεριφέρεια και ο δήμος της Ξάνθης καλούνται να δώσουν λύση σε μία εξίσωση που φαίνεται να είναι δύσκολη καθώς είναι βυθισμένη σε μία τρικυμία κορονοιού, αδιαφορίας, αδιαφάνειας  και έλλειψη πτυχίου … καπετάνιου, για να θυμηθούμε αυτό που λέει το ρητό, ότι δηλαδή ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται.

 

Μαθαίνουμε ότι ο υπουργός τουρισμού κ. Κικίλιας μεταβαίνει στο Παρίσι σε μία πολύ μεγάλη τουριστική έκθεση που θα γίνει εκεί,  με σκοπό να συνομιλήσει με ανθρώπους του τουρισμού και φυσικά τους αερομεταφορείς των Γάλλων τουριστών.

Στον αντίποδα, εδώ στην Ξάνθη, η επιτροπή τουρισμού εδώ και δύο χρόνια δεν συνεδρίασε.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του δημάρχου για θέματα τουρισμού κ. Κ. Τσεγγελίδης παραιτήθηκε με τον πιο απαράδεκτο τρόπο για μία δημοτική αρχή καταγγέλλοντας όχι μόνο την αδιαφορία του δημάρχου Μ. Τσέπελη για την τουριστική ανάπτυξη της Ξάνθης, αλλά και τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής απέναντι στην τουριστική ανάπτυξη.

Η Ξάνθη πλέον μόνη και έρημη στο καταχείμωνο του τουρισμού.

Το καλοκαίρι κάτι γινόταν και κάποιοι ξεχασμένοι Βούλγαροι τουρίστες περαστικοί για της παραλίες της Ξάνθης, της Καβάλας και της Θάσου, άφηναν το κάτι τις τους στην πόλη της Ξάνθης. Τώρα όμως χειμώνιασε και μαζί με αυτούς τους λιγοστούς επισκέπτες της πόλης που έφυγαν, έφυγε και το χαμόγελο από τους επαγγελματίες του τουρισμού το πράγμα μάλλον δυσκολεύει από λίγο έως πολύ.

Στον αντίποδα βλέπουμε μία αντιπεριφέρεια και μία δημοτική αρχή να αντιμετωπίζει με απάθεια το όλο θέμα.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που προγραμμάτισε η αντιπεριφέρεια και ο δήμος της Ξάνθης το περασμένο διάστημα, πνίγηκαν μέσα σε ένα πέπλο μυστηρίου που διανθίστηκε από τον κορωνοιό, τις απευθείας αναθέσεις και φυσικά την «περίεργη» προβολή του via egnatia.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα μεγάλο μηδενικό αφού οι όποιοι επισκέπτες μέσα σε αυτό το περίεργο κλίμα, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν και να συστήσουν στους φίλους τους να επισκεφτούν την Ξάνθη, την πόλη με τα χίλια χρώματα που έγιναν γκρίζα και σκοτεινά.

Η αντιπεριφέρεια και ο δήμος της Ξάνθης καλούνται να δώσουν λύση σε μία εξίσωση που φαίνεται να είναι δύσκολη, βυθισμένη σε μία τρικυμία κορονοιού, αδιαφορίας και έλλειψη πτυχίου … καπετάνιου, για να θυμηθούμε αυτό που λέει το ρητό, ότι δηλαδή, ο καλός ο καπετάνιος, στην φουρτούνα φαίνεται.

Άραγε θα καταφέρει η αντιπεριφέρεια και ο δήμος της Ξάνθης να αντιστρέψει τους όρους του παιγνιδιού;