Μεγαλώνει η κόντρα αντιπολίτευσης και διοίκησης του δήμου. Τελικά για όλα φταίει η αντιπολίτευση

Για μία ακόμη φορά χαμένοι της ιστορίας οι Ξανθιώτες

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι όταν μαλώνουν τα βουβάλια στον βάλτο την πατάνε τα βατράχια και δυστυχώς οι Ξανθιώτες εδώ και πολύ καιρό δικαίως ή αδίκως, παίζουν το ρόλο του βατράχου (ανεξάρτητα αν μας αρέσει ή όχι αυτός ο χαρακτηρισμός αλλά είναι η πικρή αλήθεια και σίγουρα δεν φταίει για όλα ο covid).

Ξεκινώντας από την τελευταία φράση μέσα στην παρένθεση η διοίκηση του δήμου της Ξάνθης, τα δύο χρόνια της απραξίας τα αποδίδει στον covid και οι Ξανθιώτες απαθής βλέπουν μία διοίκηση να τους δουλεύει στην κυριολεξία και η αντιπολίτευση να αντιμετωπίζει επιδερμικά τον τρόπο λειτουργίας της  χωρίς να ματώνει ρουθούνι, ξεκινώντας από την ΔΕΥΑΞ και καταλήγοντας στην οικονομική επιτροπή η οποία μοιράζει αφειδώς το χρήμα των δημοτών σε κολλητούς και ημέτερους.

Κάποιος σύμβουλος της διοίκησης μου είπε προχθές ότι ναι μεν κατηγορείται ότι μοιράζει χρήμα ο Τσέπελης, αλλά θα ξαναβγεί δήμαρχος και όταν τον ρώτησα γιατί,  μου είπε ότι κάνει έργα.

Προσπάθησα να θυμηθώ τα δύο τελευταία χρόνια ποια ακριβώς έργα έκανε και μου διαφεύγουν, όταν τον άκουσα να μου λέει ότι παρόλα τα μεγάλα προβλήματα που βρήκε, τελειώνει το κολυμβητήριο.

Επειδή δεν θυμήθηκα κάποιο χαρακτηριστικό έργο της δημοτικής αρχής προς όφελος των Ξανθιωτών,  δεν είπα τίποτε γιατί το μόνο που μου ερχόταν στο μυαλό είναι οι απευθείας αναθέσεις σε φίλους,  κολλητούς, χατίρια στους αντιδημάρχους μέλη του DEP και ασύστολη, ξεδιάντροπη στήριξη μέσων ενημέρωσης.

Το θέμα έληξε εκεί και μετά από μερικές ημέρες συνάντησα και πάλι τον ίδιο δημοτικό σύμβουλο της εταιρείας Τσέπελη και θυμωμένος μου είπε: Βλέπεις ότι η αντιπολίτευση βάζει τρικλοποδιές στην διοίκηση;

Και όταν τον ρώτησα τι θέλει να πεί μου είπε ότι η αντιπολίτευση μπλοκάρει το έργο του Μ. Τσέπελη

Η πρώτη σκέψη που μου ήρθε απρόσκλητα, ήταν κρίμα οι γαλότσες του δημάρχου που φόρεσε για τον βγάλουν φωτογραφία οι κολλητοί και καλοπληρωμένοι του δημοσιογράφοι και η δεύτερη σκέψη ήταν ότι όχι τέλος Σεπτεμβρίου δεν θα ανοίξει το κολυμβητήριο, όχι στο πρώτο 15θήμερο Οκτωβρίου δεν θα μπούνε οι σύλλογοι, αλλά ούτε την Άνοιξη ίσως και ούτε το άλλο καλοκαίρι και μακάρι να βγω ψεύτης γιατί η Ξάνθη  χρειάζεται το κολυμβητήριο.

Γιατί το λέω;

Γιατί η διοίκηση αφού άρχισε να ρίχνει την ευθύνη στην αντιπολίτευση και δεν μπορεί  να τελειώσει το ένα και μοναδικό έργο που ξεκίνησε δουλεύοντας ο ίδιος ο δήμαρχος με γαλότσες και μπατανόβουρτσες με “ευθύνη” της αντιπολίτευσης, μάλλον “βρωμάει” η υπόθεση.