Ελένη Χατζηγεωργίου: η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι έντιμη, πρέπει να φαίνεται και έντιμη,

 

Πολλές φορές φίλοι και φίλες τα γεγονότα σε ξεπερνούν και σε αναγκάζουν να εκθέτεις δημόσια κάποιες απόψεις και ενέργειες σου. Και επειδή όπως γράφω και στο Δελτίο τύπου που έστειλα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι έντιμη, πρέπει να φαίνεται και έντιμη, κοινοποιώ την επιστολή που έστειλα σήμερα στο ΔΣ της ΔΕΥΑ Ξάνθης για την συνεδρίαση που όρισε ο πρόεδρος Ιπποκράτης Καμαρίδης, για τις 28/9/2021 και πάλι δια περιφοράς, χρησιμοποιώντας ως αιτιολογία και πάλι τον covid 19. Δεν μπορεί κύριε πρόεδρε να ψηφίζουμε για τροποποιήσεις έργων, προϋπολογισμού, δάνεια εκατομμυρίων χωρίς καμιά ενημέρωση δια ζώσης από τους καθ’ ύλην αρμοδίους.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ξάνθη 24/9/2021

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ- ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Πρόεδρο ΔΣ

κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη

Θέμα: Δια περιφοράς συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου 2021 και αίτηση για παροχή απόφασης για ασφαλιστικά μέτρα

Κύριε Πρόεδρε

Μας καλείτε σήμερα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 2:46 μ.μ. για πραγματοποίηση τακτικής Συνεδρίασης δια περιφοράς και πάλι στις 28/9/2021, από 9:00 έως 12:00 π.μ. για δεκατέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη, για τα οποία μας αποστέλλονται μερικά … όχι ικανοποιητικά στοιχεία.

Παρά τις επανειλημμένες έγγραφες αντιρρήσεις μας, εξακολουθείτε να εφαρμόζετε την ίδια τακτική της δια περιφοράς Συνεδρίασης, στερώντας μας του αναφαίρετου δικαιώματος μας, να παίρνουμε τις σχετικές πληροφορίες από τους καθ’ ύλην αρμοδίους δια ζώσης ή μέσω διαδικτύου . Παρά το γεγονός ότι τα μέτρα για το Covid19 έχουν διαφοροποιηθεί πλήρως εσείς συνεχίζετε την ίδια τακτική. Αν είναι δυνατόν να λειτουργούν τα πάντα στην χώρα μας και στην ΔΕΥΑ Ξάνθης να μην μπορεί να γίνει δια ζώσης ή μέσω διαδικτύου ένα συμβούλιο για τόσα σοβαρά θέματα.

Κύριε Πρόεδρε όλοι θα κριθούμε για τις ενέργειες και αποφάσεις μας. Επανειλημμένα κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου, ότι οι σοβαρές αποφάσεις δεν μπορεί να παίρνονται έτσι… χωρίς καμιά συζήτηση και δυστυχώς για εσάς, δικαιωνόμαστε, όπως πληροφορήθηκα από τον τοπικό τύπο. Είχα υποβάλει επιστολή διαμαρτυρίας και έλαβα μέρος στο Συμβούλιο της 26/4/2021, μόνο και μόνο για να καταψηφίσω την εσφαλμένη, αναιτιολόγητη, άδικη και απαράδεκτη εισήγηση για την αντικατάσταση του Προϊσταμένου του Τμήματος Καταναλωτών από υπάλληλο που απ’ ότι φαίνεται στερείται από τα τυπικά προσόντα.

Ο ρόλος μας στο Συμβούλιο κύριε Πρόεδρε δεν είναι ούτε διακοσμητικός, ούτε απλής παρουσίας, ο ρόλος μας πρέπει να είναι ουσιαστικός. Να ελέγχουμε, να βοηθούμε και να φροντίζουμε ώστε να προστατεύονται τα συμφέροντα της επιχείρησης, αλλά και των υπαλλήλων και πολιτών.

Μας καλείτε να αποφασίσουμε για 14 θέματα μεταξύ των οποίων είναι τροποποιήσεις του τεχνικού προγράμματος, του προϋπολογισμού της επιχείρησης, δημοπρατήσεις έργων, ανακεφαλαιωτικοί πίνακες έργων, προμήθειες υλικών αλλά και δάνεια εκατομμυρίων από παρακαταθηκών και Δανείων ( 4.657.077,00€ και 9.862.798,91€, σύνολο δανείων= 14.519.875,91€) . Μας στέλνετε την πρόσκληση την ώρα που κλείνει η επιχείρηση, μεσολαβεί ένα διήμερο αργίας και η δυνατότητα που έχουμε να ζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία είναι μόνο μία ημέρα τη Δευτέρα και δεν μας δίνεται η δυνατότητα δια ζώσης να πάρουμε οποιαδήποτε πληροφορία από τους καθ’ ύλην αρμόδιους που θα έπρεπε να παρίστανται στην συνεδρίαση.

Κύριε πρόεδρε όσο συνεχίζετε να διεξάγετε τις συνεδριάσεις δια περιφοράς εγώ προσωπικά θα απέχω. Παρακαλώ να επισυναφθεί η επιστολή μου στα Πρακτικά.

Επιπρόσθετα παρακαλώ να μου κοινοποιήσετε και την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης για τα ασφαλιστικά μέτρα για την υπόθεση αντικατάστασης του Προϊσταμένου του Τμήματος Καταναλωτών, Νικόλαου Τσιμπιρή.

Ξάνθη 24 Σεπτεμβρίου 2021

Η υπογράφουσα

Ελένη Χατζηγεωργίου

Μέλος Δ.Σ