Δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου. Άγνωστοι παραβίασαν την κλειδαριά της υδατοδεξαμενής του Μυρωδάτου και έριξαν μέσα πετρέλαιο.

 Έρευνες διαγάγει για το συμβάν η Αστυνομία.

Το περίεργο συμβάν έλαβε χώρα στο Μυρωδάτο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αβδήρων κ. Κωνσταντινιά Ζουρνατζή οι κάτοικοι του χωριού Μυρωδάτου παραπονέθηκαν το πρωί της Τρίτης ότι το νερό από τις βρύσες μυρίζει πετρέλαιο.

Αμέσως έδωσε εντολή στα συνεργεία τα οποία όταν βρέθηκαν στις τρείς συνεχόμενες δεξαμενές νερού που υδροδοτούν το Μυρωδάτο, είδαν με έκπληξη ότι η κλειδαριά της μίας δεξαμενής ήταν παραβιασμένη και μύριζε η δεξαμενή πετρέλαιο όπου μικρές κηλίδες επέπλεαν στο νερό.

Οι τρείς δεξαμενές σύμφωνα πάντοτε με την πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αβδήρων επικοινωνούν και μοιραία οι κηλίδες πετρελαίου απλώθηκαν σε όλο το δίκτυο.

Οι τρείς δεξαμενές άδειασαν καθώς και το δίκτυο καθαρίστηκαν ενώ παράλληλα κλήθηκε η αστυνομία η οποία αναζητεί τον δράστη ή τους δράστες και φυσικά τον λόγο που έκανε ή έκαναν αυτήν την πράξη.

Η ΔΕΥΑ Αβδήρων υπέβαλε μήνυση κατ αγνώστων.

Η ΔΕΥΑ μοίρασε εμφιαλωμένο νερό για να μπορούν να πιούν οι κάτοικοι ενώ για τις υπόλοιπες εργασίες χρησιμοποιείται το νερό του δικτύου μέχρι να φύγει εντελώς η μυρουδιά αφού δεν υπάρχει πλέον πετρέλαιο στις δεξαμενές και το δίκτυο.

Η κυρία Ζουρνατζίδου συνέστησε ψυχραιμία και είναι βέβαιη ότι ο δράστης θα βρεθεί μιας και η ασφάλεια ερευνά εξονυχιστικά το όλο θέμα.